Úvod Výrobcovia LG VIDEO: Pozrite sa ako LG zroloval svoj nový displej ako noviny!

VIDEO: Pozrite sa ako LG zroloval svoj nový displej ako noviny!

10

Všetci fanúšikovia sci-fi, zbystrite pozornosť. LG totiž predstavil svoje nové ohybné a transparentné displeje, ktoré už od vedeckofantastických seriálov ďaleko nemajú. Na týchto videách uvidíte najnovšie prototypy obrazoviek, ktoré snáď raz budeme mať doma.

Na prvom videu uvidíte 18 palcový flexibilný displej, ktorý sa dá viac menej úplne zrolovať. Čo sa týka rozlíšenia, nie je to žiadna sláva. Ide o 1200 x 810p panel, no to sa časom zlepší. LG prezradil, že plánuje 60 palcový 4K model, ktorý sa bude dať úplne zrolovať. Hotový by mal byť v roku 2017.

Na druhom videu je promo na transparentný displej. Ten má úroveň priesvitnosti až 30%. To na prvý pohľad nie je veľa, no ešte nedávno boli dostupné iba panely s 10% priehľadnosťou. V priebehu troch rokov LG plánuje dosiahnuť hranicu 40%.

Nakoniec tu pre vás máme príklad aplikácie týchto technológií v praxi. Na poslednom videu (od Samsungu) môžete vidieť úplne priehľadný a ohybný smartfón.

To samozrejme nie je jediná možnosť. Zaujímavá by tiež mohla byť televízna obrazovka, ktorá po vypnutí zmizne v stene, displej na čelnom skle auta, na oknách či zrkadle. To všetko je hudbou budúcnosti. Dúfajme, že príde čo najskôr.