Úvod Novinky Android ŠTATISTIKA: KitKat naberá na sile, beží na ňom takmer pätina Androidov

ŠTATISTIKA: KitKat naberá na sile, beží na ňom takmer pätina Androidov

20

Google vždy prvý pondelok v mesiaci zverejní najaktuálnejšie čísla z distribúcie rôznych Android verzií a tie najčerstvejšie práve dorazili. Podobne, ako tomu bolo v posledných mesiacoch, KitKat začína naberať na sile, zatiaľ čo zvyšok verzií pomaly, ale isto upadá do zabudnutia.

Na začiatku júna sme mohli vidieť, ako KitKat poskočil o veľmi slušných 5,1% z 8,5% na 13,6%. Tento mesiac KitKat opäť posilnil a aktuálne na ňom beží už 17,9% všetkých zariadení. Od apríla sa tak KitKat posunul o solídnych 12,6% a momentálne nejaví žiadne známky toho, že by sa chystal zastaviť.

Na druhej strane spektra máme Android 4.1-4.3 Jelly Bean, ktorý klesol na 55,5%. Najviac zariadení na ňom bežalo v marci – až 62%. Ice Cream Sandwich už predstavuje len 11,4% zariadení a na Gingerbreade beží už len 13,5% zariadení.

Google už na jeseň sprístupní finálnu verziu čisto nového Android L, kvôli čomu pravdepodobne neuvidíme Android 4.4 KitKat dosiahnuť tak vysokého podielu ako Jelly Bean, ktoré sa dostali nad 60%. Bude však zaujímavé sledovať ako vysoko sa mu podarí dostať a aký rýchly nástup bude mať nová verzia Androidu.

Na akej verzii Androidu momentálne beží vaše zariadenie?