Úvod Novinky Šéf Facebooku si údajne kúpil poriadneho tátoša. VW Golf vymenil za Pagani...

Šéf Facebooku si údajne kúpil poriadneho tátoša. VW Golf vymenil za Pagani Huayra

50

len 30 rokov, no vďaka raketovému úspechu Facebooku má majetok v hodnote 30 miliárd dolárov. Len desať rokov po tom, ako založil najpopulárnejšiu sociálnu sieť vôbec si šéf Facebooku, Mark Zuckerberg doprial jedno z najexotickejších áut na svete. Peniaze totiž investoval do Pagani Huayra.

Po obrovských problémoch s importom, Pagani konečne spustilo predaj svojich áut aj v severnej Amerike a jedným z prvých zákazníkov je práve spomínaný Mark Zuckerberg. Pagani bude až 40% všetkých vyrobených kusov exportovať na severoamerický trh. Dvaja zo šiestich predajcov sa pritom nachádzajú v slnečnej Kalifornii, teda presne tam, kde sídli Facebook.

huyara

Mark doteraz jazdil na úplne bežných autách, ako napríklad na Honda Fit, Acura TSX a VW Golf GTI, niekoľko zdrojov však potvrdilo, že do garáže multi miliardára pribudla nová hračka – Pagani Huayra.

Ak ešte stále neviete o akom zvierati sa tu bavíme, tak si poďme zopakovať jeho špecifikácie. Pagani Huayra ponúka 730-koňový 6 litrový V12 twin-turbo AMG motor, ktorý je namontovaný presne do stredu pre perfektnú distribúciu váhy. Stojí, ako sme už spomenuli, skromných 1.3 milióna dolárov, za čo dostanete autíčko, ktoré vás z 0 na 100 kilometrov za hodinu vystrelí za 3.2 sekundy. To je však len začiatok, po raketovom štarte toto auto vyvinie maximálnu rýchlosť vyše 370 kilometrov za hodinu.

Vďaka za tip, všetci!