Úvod Novinky Samsung sklamal analytikov. Zarobil o 24% menej, než sa očakávalo

Samsung sklamal analytikov. Zarobil o 24% menej, než sa očakávalo

5

Potom, ako predstavitelia Samsungu začali upozorňovať na to, že 2. kvartál tohto roku nebude tak úspešný ako sa prvotne predpokladalo sa to naplnilo. Vyplynulo to z finančných výsledkov, ktoré spoločnosť zverejnila pred niekoľkými hodinami.

Samsung od začiatku apríla do konca júna zarobil 7,1 miliardy dolárov. To sa zdá ako vysoká suma a aj je, no analytici predpokladali zárobok 8 miliárd dolárov, čo teda činí pokles o 24 percent.

Mobilná divízia Samsungu očakáva operačný profit 5,04 miliardy dolárov, ktorý im ostane z celkového príjmu 30,64 miliárd dolárov. Samsung pevne verí, že tento kvartál sa mu podarí zlepšiť relatívne slabý výkon. Ako už býva zvykom, na vine nemala byť spoločnosť, ale nepriaznivý kurz amerického doláru a eura.

Čo sa týka predaných smartfónov, Samsung za druhý štvrťrok predal približne 78 miliónov kusov, čo je oproti 87,5 miliónom kusov za prvý štvrťrok pekný pokles. Analytici sú presvedčení, že pokles v predajoch majú na svedomí čínski výrobcovia ako XiaoMi a Lenovo, ktorí často predstavia konkurenčné zariadenia, ktoré sú výkonnejšie, dizajnovo príťažlivejšie a hlavne lacnejšie.

Samsung však poznamenal, že ich aktuálna vlajková loď, Galaxy S5, sa predáva rýchlejšie, než akýkoľvek iný smartfón, ktorý doteraz vyrobili. Len za 25 dní sa ho predalo 10 miliónov kusov.

Informoval o tom server 9to5Google.