Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy Note 2 získava aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat

Samsung Galaxy Note 2 získava aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat

20
    Galaxy Note 2
7.8
      NAJNIŽŠIA CENA

Samsung pokračuje v aktualizovaní svojho obľúbeného smartfónu, Galaxy Note 2. Ten podľa posledných informácií dostáva aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat už aj v Nemecku, pričom na Slovensko by sa aktualizácia mohla dostať už do pár dní.

Samsung Galaxy Note 2 bol predstavený ešte v auguste 2012, pričom v tom čase ho poháňal už dnes zastaraný Android 4.1 Jelly Bean.

Android 4.4.2 KitKat prináša niekoľko zaujímavých vylepšení, z ktorých väčšina sa skrýva „pod kapotou.“ Spomenúť však môžeme lepšiu správu RAM, vďaka čomu by mal byť Note 2 svižnejší. Android 4.4 KitKat bol totiž špecificky prispôsobený aj pre zariadenia s nižšou kapacitou operačnej pamäte RAM. Okrem toho sa samozrejme môžete tešiť na väčší výkon, biele ikonky v notifikačnej lište, bezdrôtovú tlač, podporu NFC platieb a vylepšenú stabilitu.

galaxynote2aktualizaciaPrvá vlna aktualizácie tohto zariadenia začala ešte v apríli. Konkrétne sa jednalo o zariadenia vo Francúzsku, kde bola aktualizácia dostupná cez program Kies PC, ktorý Samsung ponúka pre správu svojich zariadení na počítačoch.

Je však zaujímavé sledovať, že Samsung sa rozhodol o aktualizáciu na Android 4.4.2 KitKat aj napriek tomu, že Google už pred niekoľkými týždňami predstavil Android 4.4.4 KitKat, ktorý so sebou prináša niekoľko bezpečnostných vylepšení.

Dá sa predpokladať, že Samsung kvôli tomu bude čeliť ostrej kritike, čo rozhodne nepridá na celkovej nálade v spoločnosti, ktorá je po nepriaznivých finančných výsledkoch za posledný štvrťrok už tak dosť napätá.

Snahu vylepšiť situáciu v spoločnosti sa snažilo aj vedenie, ktoré sa rozhodlo vrátiť jednu štvrtinu prémií, pričom celková suma vrátených prémií sa podľa agentúry Reuters vyšplhala až na 2,1 miliónov eur.

Situáciu ohľadom aktualizácie pre Galaxy Note 2 budeme aj naďalej starostlivo sledovať.

Graf ceny produktu Samsung N7100 Galaxy Note II 16GB poskytuje server Heureka.sk

Vďaka za tip, Adam!