Úvod Novinky Samsung to konečne dokázal. Má prvý Exynos s integrovaným LTE

Samsung to konečne dokázal. Má prvý Exynos s integrovaným LTE

2

Nedávno sme vás informovali o tom, že Samsung by mal čoskoro predstaviť nový Exynos procesor. Tajne sme dúfali, že by sa mohlo jednať o high-end čip s 64 bit architektúrou. To sa bohužiaľ nestalo, no napriek tomu Samsung nesklamal.

Juhokórejský gigant totiž na svet vypustil štvorjadrový procesor s priemerným výkonom a LTE konektivitou. Jedná sa o prvý procesor s touto možnosťou. Exynos procesory tikajú v zariadeniach po celom svete, no Samsung ich nikdy nemohol dať do vlajkových lodí, pretože chýbajúca LTE konektivita by mnoho ľudí odradila. To bol tiež dôvod, prečo sme v minulosti videli niekoľko variant high-end zariadení. Tá s Exynosom sa predávala v krajinách, kde na LTE nezáleží, zatiaľ čo obyvatelia rozvinutejších štátov s LTE sieťami si mohli kúpiť zariadenie s procesorom od Qualcommu. Samozrejme, že je tiež možno použiť oddelený LTE čip, no to by zvýšilo cenu a nebolo až tak kompaktné.

Čo teda Exynos ModAP pre Samsung znamená? Na prvý pohľad nič moc, no v skutočnosti je to veľký krok vpred. V budúcnosti môžeme očakávať ďalšie procesory s podobnou konektivitou a snáď aj väčším výkonom či očakávanou 64 bit architektúrou. To by Samsungu mohlo zaručiť aspoň čiastočnú autonómiu a menšiu závislosť od Qualcommu.

Každopádne, Exynos ModAP je dôležitým kúskom technológie ktorý, dúfajme, vyšliape cestu zaujímavejším produktom.

Čo si o Exynos ModAP myslíte vy? Sklamalo vás, že Samsung nakoniec nepredstavil high-end procesor?

Upozornil na to server Pocketnow.