Úvod Novinky O2 pripravuje štart vlastnej 4G mobilnej siete

O2 pripravuje štart vlastnej 4G mobilnej siete

3

Tretí najväčší slovenský operátor, O2 Slovakia usilovne pracuje na spustení prevádzky svojej vlastnej 4G mobilnej siete v dvoch najväčších slovenských mestách – Bratislave a Košiciach.

„Získané frekvencie v pásme 800 MHz nám umožňujú vybudovanie novej celoštátnej 4G siete. Štartom siete v dvoch najväčších slovenských mestách nastal čas
na poskytovanie férových a transparentných služieb aj prostredníctvom najmodernejšej mobilnej dátovej technológie. V roku 2015 budeme pokračovať v masívnejšom pokrývaní Slovenska 4G sieťou.“
uviedol generálny riaditeľ O2 Martin Vlček.K spusteniu služby na frekvencii 800 MHz dôjde do konca roka 2014.

Vo vlaňajšej aukcii Telekomunikačného úradu SR si O2 zaistilo frekvencie potrebné
na prevádzku siete štvrtej generácie. V kombinácii s frekvenciami, ktoré už vlastní, má spoločnosť dostatočnú šírku pásma na prevádzkovanie vysokokvalitnej širokopásmovej dátovej siete s celoštátnym pokrytím.

O2 sa v rámci pokrývania 4G sieťou zameriava najmä na oblasti, kde sa nachádzajú zákazníci so zariadeniami schopnými 4G prijímať. „Je naším zvykom prinášať služby, ktoré sú ľudia schopní aj skutočne reálne využívať, preto mobilnou 4G sieťou pokryjeme do konca tohto roka primárne Bratislavu a Košice, a postupne s pribúdajúcimi zariadeniami ktoré zákazníkom dovolia využívať 4G sieť budeme pridávať ďalšie mestá v budúcom roku“ dodáva René Parák, riaditeľ korporátnej komunikácie O2.

O2 Slovensko sa s plánmi spustiť 4G mobilnú sieť aj v iných mestách s nami nepodelil, no je možné, že už začiatkom roka 2015 sa ich pokrytie rozšíri aj do ďalších veľkých miest po celom Slovensku.