Úvod Výrobcovia Google Nexus 6 má ponúknuť 5,9″ displej, vyrobiť ho má Motorola

Nexus 6 má ponúknuť 5,9″ displej, vyrobiť ho má Motorola

12

Situácia ohľadom nového zariadenia z radu Nexus je poriadne napätá. Prvotné informácie totiž naznačovali, že Google s obľúbenými Nexusmi končí a že ich nahradia prémiovejšie zariadenia pod hlavičkou Android Silver. Neskôr sa však preukázalo, že to tak byť nemusí a že Google pravdepodobne pracuje na oboch projektoch súčasne.

Posledné dva modely smartfónu Nexus vyrobil juhokórejský výrobca LG. To by sa však už čoskoro mohlo zmeniť. O ďalší Nexus by sa totiž mala postarať Motorola. Na tom by nič nebolo, šokujúcejšie sú špecifikácie tohto zariadenia. Google mal s Motorolou dohodnúť na 5,9 palcovom telefóne so snímačom odtlačkov prstov.

O tom, že program Nexus nekončí svedčia aj početné správy o pripravovanom tablete Nexus 8, ktorý by mala vyrobiť taiwanská spoločnosť HTC. Zariadenie sa momentálne ukrýva pod označením ‚Volantis.‘

Redaktori servera Android Police, z ktorého informácie pochádzajú a ktorí sú zväčša veľmi skeptickí pritom tejto špekulácii udelili skóre 6.5/10. „Body sme strhli hlavne preto, že hardvérové plány sa môžu veľmi rýchlo zmeniť aj vtedy, ak už existuje prototyp daného zariadenia.“ „Sme si však istí, že telefón s označením Shamu je skutočné zariadenie v aktívnom vývoji. Zároveň sme si sčasti istí, že sa jedná o jednu z možností pre ďalší Nexus.“

Situáciu ohľadom nového smartfónu radu Nexus medzičasom samozrejme budeme sledovať. Do diskusie nižšie váš názor na to, ak by nový Nexus predsa len vyrobila Motorola.