Úvod Konkurencia Microsoft čaká najväčšie prepúšťanie v histórii. O prácu príde 18 000 ľudí

Microsoft čaká najväčšie prepúšťanie v histórii. O prácu príde 18 000 ľudí

2

Spoločnosť Microsoft, jedna z najväčších softvérových firiem na svete, chystá v budúcom roku najväčšie prepúšťanie zamestnancov vo svojej histórii.

Nový generálny riaditeľ spoločnosti Satya Nadella tak chce docieliť zvýšenie celkovej efektivity a upozornil, že prepúšťanie bude prebiehať postupne počas budúceho roka a transparentným spôsobom.

Počet prepustených zamestnancov predstavuje až 14 % z celkového počtu zamestnancov spoločnosti.

Generálny riaditeľ Satya Nadella:

Prvým krokom k lepšej organizácii a naplneniu našich ambícií je prebudovanie pracovnej sily. Vzhľadom na túto skutočnosť začneme v budúcom roku zmenšovať počet pracovných miest o 18 000.

Všetkým zamestnancom, ktorých sa prepúšťanie dotkne ponúkneme odstupný plat a budeme s nimi zaobchádzať s úctou, ktorú si za svoj prínos do tejto spoločnosti zaslúžia.

12 500 zrušených pracovných miest sa týka časti spoločnosti Nokia, ktorú Microsoft už dávnejšie prevzal a jednať sa bude hlavne o pracovníkov výroby ale aj o odbornejší personál.

Mobilnú divíziu spoločnosti Nokia prevzal Microsoft v minulom roku a zaplatil za ňu 7,6 miliardy amerických dolárov. Podľa fínskeho premiéra vlády bola Nokia „symbolom ekonomického rastu“ a „ekonomický zázrak Fínska“.

K strategickým plánom Microsoftu patrí plná integrácia spoločnosti Nokia a jej portfólia zariadení a služieb.

Ako sa k masívnemu prepúšťaniu postaví široká verejnosť a či nejakým negatívnym spôsobom ohrozí ciele alebo povesť spoločnosti je zatiaľ otázne.

zdroj: engadet