Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo Golden Warrior A8: Výkonný 8 jadrový smartfón s 5″ HD displejom...

Lenovo Golden Warrior A8: Výkonný 8 jadrový smartfón s 5″ HD displejom a 2GB RAM za stovku

17

Čínsky výrobca Lenovo, ktorý mimochodom odkúpil Motorolu od Google, neustále pracuje na lepších a lacnejších modeloch, ktoré sa predávajú ako teplé rožky. Len nedávno predstavil model Golden Warrior S8 a už si pre nás prichystal ďalšiu novinku – Golden Warrior A8.

Podobne ako S8, aj A8 je neuveriteľne lacný, no zároveň výkonný. Čo sa dizajnu týka, tam sa Lenovo inšpiroval úspechom falošnej kože, ktorú použil Samsung na svojich zariadeniach. Okrem toho zariadenie vybavil vytúženou 4G LTE konektivitou, teda tým, čo čínskemu zákazníkovi na S8 údajne chýbalo najviac.

Lenovo Golden Warrior A8 ponúka 5 palcový 720p displej, 13MPix zadný fotoaparát s dvojitým bleskom a 5MPix predný fotoaparát pre kvalitné selfie.

Zariadenie poháňa 8 jadrový čipset MediaTek MT6592, ktorý poskytuje aj LTE modem schopný sťahovať rýchlosťou až 150Mbps. Okrem toho nechýba ani 2GB RAM, 16GB vnútornej pamäti, skoro najnovší Android 4.4.2 KitKat a vlastná nadstavba od Lenovo – Vibe UI 2.0.

Ako môžete vidieť z obrázku vyššie, Golden Warrior bude dostupný v bielom, zlatom, ružovom a čiernom prevedení a v Číne sa bude predávať za približne 798 čínskych jüanov, čo je v prepočte 94 eur. Áno, čítate správne, 94 eur. Ďalší model Lenovo vyrobil špeciálne pre operátora China Unicom, no ten bude o niečo drahší – stáť bude až 105 eur.

Je veľká škoda, že zariadenia, ako Golden Warrior sa len veľmi ťažko budú predierať čínskymi hranicami. Tak vysoký výkon a rozumná cena by si pochopenie určite našli aj tu u nás, v Európe.