Úvod Aplikácie Je váš XiaoMi originál, alebo len kópia? Skontrolujte si to pomocou aplikácie...

Je váš XiaoMi originál, alebo len kópia? Skontrolujte si to pomocou aplikácie XiaoMi AntiFake

6

Výrobcovia sa často stretávajú s problémom, keď sa „šikovní“ podnikatelia, hlavne v Číne, rozhodnú požičať si v podstate všetko čo sa dizajnu ich obľúbených zariadení týka. Priekopníkmi v tomto obore sú napríklad výmyselníci z GooPhone, ktorí okopírovali takmer všetky známe zariadenia.

Ako však zistiť, či je váš telefón originálny, alebo naopak, len lacná napodobenina? To môže byť pre niekoho, kto nemá predstavu o tom, ako by mal originál vyzerať celkom náročné. Čínsky výrobca obľúbených smartfónov, XiaoMi, sa preto rozhodol, že to svojim zákazníkom zjednoduší. Pripravil si teda overovaciu aplikáciu, ktorá zistí, či v ruke držíte originál, alebo len kópiu.

xiaomi-antifake-1 xiaomi-antifake-2 xiaomi-antifake-3 xiaomi-antifake-4

Screenshoty: ingbrzy

Výsledky síce nie sú dostupné ani po slovensky, ani v češtine, no na tom vôbec nezáleží, keďže dôležitá je len farba pozadia na obrazovke s výsledkami. Ak je zelená, váš telefón je originál, ak je červená, predali vám kópiu.

Ak teda vlastníte smartfón od XiaoMi, stiahnite si aplikáciu AntiFake a skontrolujte tak, či je originál. Do diskusie nám nezabudnite napísať ako ste dopadli.

Na aplikáciu upozornil člen diskusného fóra MIUI.cz pod nickom ingbrzy.