Úvod Smartphony Dohady FOTO: Toto je Galaxy S5 Alpha – zabijak iPhone 6 so 4.7...

FOTO: Toto je Galaxy S5 Alpha – zabijak iPhone 6 so 4.7 palcovým displejom a kovovou konštrukciou

76

Dámy a páni, vyzerá to tak, že na internete sa konečne v plnej kráse vypromenádoval aj očakávaný kovový model, Galaxy S5 Alpha aka Galaxy F. Jednať sa má o  prémiový model od kórejského výrobcu, o ktorom sa špekuluje už dlhú dobu.

Živé fotografie zverejnili dva servery, SamMobile a vietnamský web Tihnte. Na fotografiách môžete vidieť 5,1 palcový Galaxy S5, vedľa ktorého sa nachádza menšie zariadenie s iným dizajnom, no s podobnými črtami. Vyzerá to tak, že Samsung sa len tak ľahko nevzdá zadného bodkovaného krytu.

galaxy-s5-alpha-1_zmensene galaxy-s5-alpha-4_zmensene

Podľa servera SamMobile novinka ponúka 4.7 palcový displej s Full HD (1 920 x 1 080), alebo Quad HD (2 560 x 1 440) rozlíšením. Je však viac pravdepodobné, že Samsung siahol po Full HD paneli.

galaxy-s5-alpha-3_zmensene galaxy-s5-alpha-5_zmensene galaxy-s5-alpha-6_zmensene

Okrem toho Samsung zvolil hliníkový rám okolo celej konštrukcie. Nezabudol ani na funkcionalitu ako snímač odtlačkov prstov a 32GB vnútornej rozšíriteľnej pamäti. Zdroje uvádzajú, že Galaxy S5 Alpha má byť priamou odpoveďou na iPhone 6, ktorý má byť predstavený už túto jeseň. Novinka od Apple má taktiež disponovať 4,7 palcovým displejom.

galaxy-s5-alpha-7_zmensene galaxy-s5-alpha-8_zmensene galaxy-s5-alpha-9_zmensene galaxy-s5-alpha-10_zmensene

Na oficiálnu správu od Samsungu si prirodzene budeme musieť počkať. Zariadenie by mohlo byť predstavené už počas augusta, no isté to zatiaľ nie je.