Úvod Aplikácie Facebook chce ešte viac peňazí. Chystajú sa spoplatniť obľúbený Messenger!

Facebook chce ešte viac peňazí. Chystajú sa spoplatniť obľúbený Messenger!

97

Najväčšia sociálna sieť na svete sa pred rokmi pokúšala zaujať vlastným telefónom, ktorý sa však nikdy a nikde nepresadil. Facebook sa preto rozhodol, že sa o vlastný príjem postará inak. Okrem toho, že vďaka strategickým zmenám, ktoré sa týkali hlavne reklamy na ich hlavnej stránke zvýšili svoj príjem takmer dvojnásobne, má mladý Mark v rukáve ešte jedno eso. Facebook Messenger.

Je to skutočne tak, podľa posledných informácií sa predpokladá, že Mark do svojho obľúbeného komunikačného nástroja, ktorý používajú milióny ľudí po celom svete vloží nástroj pre platby, ktorý by neskôr mohli využiť aj pre spoplatnenie samotnej služby. Zuckerberg sa pre server Venture Beat vyjadril nasledovne: „Poplatky a Messenger sa skôr či neskôr stretnú.“

Ďalším dôležitým dôkazom o plánovaní spoplatnenia Messengeru svedčí aj zamestnanie bývalého prezidenta najpopulárnejšej internetovej peňaženky – PayPalu – Davida Marcusa. Ten by sa mal postarať o navrhnutie a implementáciu platobného systému priamo do aplikácie ako aj do webového rozhrania. Ak si dobre spomínate, Facebook sa začiatkom tohto roka stal vlastníkom populárnej aplikácie určenej na komunikáciu, WhatsApp, ktorá je po prvom roku používania spoplatnená symbolickou sumou – 1 americkým dolárom na rok. Je teda celkom možné, že sa Messenger vydá podobnou cestou.

Momentálne nám teda neostáva nič iné, len si počkať na to, ako sa táto situácia nakoniec vyvinie. Jedno je však takmer isté, Messenger čakajú veľké zmeny.

Informovali o tom servery Venture Beat, Engadget, Ubergizmo a Dotekomanie.