Úvod Novinky Budúci rok predaje tabletov predbehnú predaje počítačov. Tvrdí to nová štúdia

Budúci rok predaje tabletov predbehnú predaje počítačov. Tvrdí to nová štúdia

12

Analytická firma Gartner vydala svoju novú predpoveď ohľadom predajov tabletov, počítačov, smartfónov a „ultramobilov“ (hybrid 2 v 1) pre rok 2015. Zatiaľ čo táto analytická správa nie je nič viac ako špekulácia založená na dôkazoch, o ktoré sa nedá príliš oprieť, zmeny sú tak radikálne, že prilákala oči celého technologického sveta.

Gartner predpokladá, že celkový počet vyrobených kusov zariadení sa medzi rokmi 2013 a 2014 zvýši o 4.2 percenta, pričom v roku 2015 by mal byť tento nárast ešte vyšší. Koncom tohto roka by mali byť predaje PC o niečo silnejšie, predať by sa ich v porovnaní s tabletmi malo o 50 miliónov kusov viac. Budúci rok by sa však už situácia mala zvrtnúť a na trón by sa mali usadiť tablety.

Čo sa smartfónov týka, pre tie tento rok platí predpoklad vyrobených kusov vo výške 1 862 766 000, pričom budúci rok by sa tento počet mal ešte viac priblížiť ku hranici 2 miliárd.

Štúdia okrem toho predpokladá dominanciu Androidu nad iOS a Microsoftom. Koncom roka 2015 by operačný systém od Google bežať na 50% všetkých zariadení či už smartfónov, tabletov, alebo PC.

Na to, ako to celé nakoniec dopadne si budeme musieť počkať, no jedno je jasné už teraz. O smartfóny a tablety je vo svete neuveriteľne vysoký záujem.

Informoval o tom server Techno Buffalo.