Úvod Konkurencia Apple Apple je podľa Wall Street najrešpektovateľnejšou spoločnosťou na svete, analytici zvýšili očakávania

Apple je podľa Wall Street najrešpektovateľnejšou spoločnosťou na svete, analytici zvýšili očakávania

21

Správa zo servera Barron’s navrátila Apple na 1. priečku v hodnotení najrešpektovateľnejších spoločností sveta. Minulý rok mu prvú priečku ukradla spoločnosť Berkshire Hathaway.

Na druhú priečku sa posunula spomínaná spoločnosť Berkshire Hathaway, ktorá sa umiestnila vyššie ako Boeing a Google (na 3. a 4. mieste).

Server Barron’s ďalej tvrdí, že „iPhony, iPady a Macy od Apple zlepšili kvalitu života miliárd ľudí,“ a aj to stojí za tým, ako vysoko sa táto spoločnosť umiestnila.

Apple je s výsledkom spokojný, koniec koncov, nachádzajú sa na prvej priečke rebríčka J.D. Powers, ktorý skúmal spokojnosť so smartfónom a neskôr v máji aj s tabletami.

Analytici z Fortune majú na postavenie Apple rovnaký pohľad, ako server Barron’s. Cenu za jednu akciu nacenili nad 100 dolárov (čo by pred rozdelením akcií v pomere 7:1 znamenalo cenu 700 dolárov za akciu.) Rovnakého názoru sú stovky analytikov, pričom len 24 analytikov, ktorých sa pýtal server Fortune na názor predpovedalo, že akcie Apple spadnú.

Vyzerá to tak, že Apple to má pred predstavením nových iPhonov poriadne našliapnuté. Bude preto zaujímavé sledovať ako na to zareagujú Android výrobcovia a samotný Google.

analytici
Analytici očakávajú, že hodnota akcií Apple bude aj naďalej rásť

Informoval o tom server 9to5Mac.