Úvod Novinky Sony predstavil 7mm hrubú Xperia T3 s 5.3″ displejom

Sony predstavil 7mm hrubú Xperia T3 s 5.3″ displejom

7

Sony práve predstavil „najtenší 5.3″ telefón,“ – novú Xperia T3. Hrubá je len 7 milimetrov, čo z nej nerobí najtenší Android smartfón na trhu, no stále sa jedná o veľmi nízke číslo. Novinka si veľa požičala od Xperia T2 Ultra, no tentokrát je o niečo kompaktnejšia.

Spoločnosť o tom informovala v tlačovej správe.

Nová Sony Xperia T3 používa 5.3 palcový Triluminos IPS displej s HD rozlíšením (1 280 x 720). Na webe Sony sa uvádza Full HD, no to bude zrejme preklep, keďže rozlíšenie 1 280 x 720 sa označuje s ‚HD‘. Displej tak v priemere ponúka 277ppi a Bravia Engine 2.

Zariadenie je ladené do tradičného dizajnu väčšiny novších Sony zariadení. Po bokoch tak môžete cítiť kov, zatiaľ čo zadná strana je z plastu, ktorý je dostupný v troch farebných prevedeniach: bielej, čiernej a fialovej.

xperiat3fotka

Nový 5.3 palcový telefón beží pod Android 4.4 KitKat, pričom ho poháňa štvorjadrový Snapdragon s jadrami Cortex-A7, 1GB RAM a grafický čip Adreno 305. Vo vnútri sa nachádza 8GB pamäti (z ktorých je užívateľovi dostupných 5GB). Dobrou správou je, že táto pamäť je rozšíriteľná o ďalších 32GB pomocou microSD slotu.

Fotoaparát na zadnej strane disponuje rozšírením 8MPix, pričom sa jedná o senzor Sony Exmor RS. Na prednej strane sídli 1.1MPix senzor schopný nahrávať video v 720p.

Sony Xperia T3 je, čo sa konektivity týka, vybavená až po zuby. Podporuje 2G, 3G, LTE Cat. 4 až do 150Mbps, WiFi s Miracast a DLNA, Bluetooth 4.0, NFC a A-GPS.

Nevýhodou môže byť relatívne malá batéria, ktorá ponúka kapacitu len 2 500mAh. Stačiť by to malo na 13 hodín hovoru, no výdrž sa dá predĺžiť už zaužívaným režimom Stamina.

[toggler title=“Tlačová správa“ ]

Vystúp z davu so štýlovým a štíhlym smartfónom XperiaTM T3 od Sony

 

  • Xperia T3 je ľahký, výnimočný smartfón, vyrobený z prémiových materiálov vrátane nerezovej ocele, ktorá vás hneď upúta
  • Najlepšie technológie tohto odvetvia od Sony sú zabalené do najtenšieho 5.3’’ smartfónu1 na svete
  • Xperia T3 prináša pôsobivý HD TRILUMINOS™ displej pre mobilné zariadenia s technológiou Mobile BRAVIA® Engine 2, a je tak ideálnym zariadením pre prezeranie fotiek a videa
  • Xperia T3 obsahuje pôsobivý fotoaparát s predinštalovanými Xperia aplikáciami pre optimálne zdieľanie na sociálnych sieťach

 

3. jún 2014, Bratislava – Spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) dnes predstavuje Xperia T3, očarujúci nový štvorjadrový smartfón, vytvorený exkluzívne pre tých, ktorí chcú vyčnievať z davu. Nádherne vypracovaný v ráme z nerezovej ocele, smartfón Xperia T3 prináša pocit ľahkosti a ultra tenké prevedenie, vďaka ktorému sa príjemne drží v ruke a rovnako príjemný je aj na pohľad.

 

„Xperia T3 je vyrobená s dôrazom na detail pre tých, ktorí vedia oceniť nezvyčajný dizajn vo svojom každodennom živote. Xperia T3 je plná najnovších skvelých technológií od Sony – vrátane popredných znalostí z oblasti digitálneho zobrazovania a živého a intenzívneho HD displeja – a to všetko v štýlovom ráme z nerezovej ocele. Kombinácia tejto nádhernej technológie a prémiového dizajnu sa postará o to, že Xperia T3 sa okamžite odlíši od konkurencie,“ hovorí Calum MacDougall, riaditeľ pre Xperia Marketing spoločnosti Sony Mobile Communications.

Vytvorený z dôrazom na každý detail

Napriek tomu, že Xperia T3 je zostavená zo špičkových materiálov, tento super tenký smartfón je stále ľahký – váži len 148 gramov, vďaka čomu prináša slobodu a pohodlie tým, ktorí žijú v pohybe. Nádherný rám z nerezovej ocele „odzrkadľuje“ svet okolo vás. Xperia T3 prichádza v troch štýlových farbách, vďaka ktorým vám hneď padne do oka: biela, čierna a fialová.

 

Oceľ použitá na výrobu rámu sa postará o to, že tento tenký dizajn je na pocit robustný a odolný, pričom zároveň funguje ako anténa a spája tak formu a funkčnosť. Zadný kryt je vyrobený z matného materiálu, čo napriek robustnej konštrukcii vyvoláva v ruke pocit, že Xperia T3 je ľahká a tenká.

 

 

 

Jednoduchý prenos
Xperia™ Transfer je ultra jednoduchá, bezpečná a ľahká aplikácia, ktorá vám pomôže presunúť kontakty, fotky, záložky, aplikácie, hudbu, správy a ešte oveľa viac z vášho starého Android alebo iOS zariadenia do novej Xperia T3. Navyše, s Xperia Transfer Mobile2 je tento prechod ešte jednoduchší – netreba žiaden PC ani Mac, presun môžete urobiť priamo z telefónu do telefónu. Presun z iOS alebo Android telefónu do Xperia ešte nikdy nebol jednoduchší ani rýchlejší.

Dokonalý spoločník pre užívateľov, ktorý si potrpia na štýlovosť a hľadajú telefón, ktorý nerobí kompromisy v dizajne ani v technológiách – nová Xperia T3 bude celosvetovo uvedená na trh koncom júla 2014.

Celý zoznam špecifikácií nájdete na: www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-t3/specifications

[1]Smartfóny s 5,3 palcovým displejom. Špecifikácie overené službou SpecTRAX spoločnosti Strategy Analytics ku dňu 12.mája 2014. Viac informácií o výsledkoch Strategy Analytics nájdete na: www.sonymobile.com/testresults

2 Na prenos z iPhone do Xperia™ je potrebný USB host kábel.  

[/toggler]