Úvod Novinky Predaje Galaxy S5 klesli o 25%. Ľudia majú čakať na to čo...

Predaje Galaxy S5 klesli o 25%. Ľudia majú čakať na to čo ponúkne Apple

6

Samsung Galaxy S5 sa už tak, ako bývalo zvykom, predával veľmi dobre, no kórejský výrobca aj napriek tomu zaznamenal celkom dramatický pokles v predajoch. Tie podľa všetkého klesli až o 25%. Dôvodom tohto poklesu nemá byť nič iné, než očakávané predstavenie iPhone 6.

Podľa posledných správ ohľadom predajov pochádzajúcich z Taiwanu, Samsung v druhom štvrťroku predal úžasných 21 miliónov kusov Galaxy S5. V treťom štvrťroku už má predať „len“ 15 miliónov. Podobný príbeh sa odohral aj pri Galaxy S4, ktorého odhadované predaje klesli zo 6 miliónov na 5 miliónov kusov. Samsung je pritom presvedčený, že za to môže iPhone 6.

Vôbec pritom nie je ťažké vžiť sa do kože bežných spotrebiteľov. Koniec koncov, Apple má na jeseň predstaviť 4.7 a možno aj 5.5 palcovú verziu svojho obľúbeného zariadenia, ktoré okrem toho, že bude väčšie a pravdepodobne aj výkonnejšie ponúkne aj zafírové sklo, ktoré má byť odolné voči poškriabaniu.

Okrem toho samozrejme nemôžeme zabudnúť ani skvelé telefóny od zvyšku Android výrobcov, ako napríklad na HTC One M8 či LG G3, ktorý sa už aj na našom trhu začne predávať do troch týždňov. Samsung je síce momentálne na vrchole slávy, no len čas ukáže, ako dlho mu to tento rok vydrží.

Upozornil na to server GSMArena.