Úvod Výrobcovia LG LG G3 rozdrvil GALAXY S5. V domovskej Kórei sa ho predalo 3x...

LG G3 rozdrvil GALAXY S5. V domovskej Kórei sa ho predalo 3x viac ako Galaxy S5

6

Zatiaľ čo my v Európe trpezlivo čakáme na spustenie predaja nového LG G3, Kórejčania si ho už v domovskej Južnej Kórei veselo kupujú. A vyzerá to tak, že LG G3 sa darí viac, než sme očakávali.

Podľa tamojšieho servera ETNews sa LG podarilo predať medzi 25 000 až 30 000 kusov LG G3 každý jeden deň od jeho predstavenia. Minulú stredu dokonca predali dvakrát viac LG G3, než minulý rok LG G2.

Upozornil na to server AndroidAuthority.

Čo je ešte zaujímavejšie je však to, že LG sa podarilo na domácom trhu poraziť dominantný Samsung a to poriadnym rozdielom. Na každý 1 kus Galaxy S5 dokázal LG predať až 3 kusy LG G3. Samsungu sa po predstavení podarilo predávať približne 7 000 až 8 000 kusov Galaxy S5 za deň.

Okrem toho to vyzerá tak, že LG bol oveľa skromnejší na poli marketingu. V porovnaní s obrovskými výdavkami Samsungu je rozpočet LG miniatúrny. Obe vlajkové lode majú niečo do seba, no vyzerá to tak, že Kórejcom sa jednoducho viac páči Quad HD displej a laser na zadnej strane.

V Kórei sa LG G3 predáva už teraz, no do Európy by mal zavítať až koncom tohto mesiaca, resp. v prvý deň toho nadchádzajúceho.