Úvod Výrobcovia HTC HTC One E8: Snapdragon 801, 13MPix foťák, plastová konštrukcia a nižšia cena

HTC One E8: Snapdragon 801, 13MPix foťák, plastová konštrukcia a nižšia cena

4

HTCpráve znovu-predstavil One Vogue Edition, no tentokrát pre celý svet a s oveľa jednoduchším pomenovaním – HTC One (E8). Dávajte si teda pozor hlavne na to, čo sa nachádza v zátvorke, keďže práve tie určujú, či bude zariadenie z kovu, alebo plastu.

Informoval o tom server GSMArena.

HTC One (E8) namiesto spracovania z hliníka, ponúka plastovú jednoliatu konštrukciu. V HTC si však dali záležať na tom, aby aj ich plastová verzia One bola elegantná. Veľkosťou sú si zariadenia rovnaké, jediným rozdielom je prirodzene váha, ktorá je v prípade One (E8) len 145 gramov, zatiaľ čo v prípade One (M8) je to 160 gramov.

HTC-One-E8-2

 

Čo sa špecifikácií týka, HTC One (E8) beží vďaka čipsetu Snapdragon 801,  pričom zatiaľ nie je isté, či sa jedná o identický model, ako v prípade One (M8). Jeho jadrá totiž môžu tikať na 2.3GHz, alebo na 2.5GHz ako v prípade One Vogue. Každopádne, okrem toho ponúka aj 2GB RAM a 16GB rozšíriteľnej pamäti pomocou microSD karty až o 128GB.

HTC One (E8) na zadnej strane nesie 13MPix BSI senzor s clonou f/2.2, nad ktorým sa nachádza jeden LED blesk. Predný fotoaparát ponúka rozlíšenie 5MPix, pričom sa taktiež jedná o BSI senzor schopný nahrať 1080p video. Jedná sa teda o rovnakú konfiguráciu ako v prípade One mini 2 a Desire 816. HTC One (M8) na zadnej strane ponúka Duo camera s Ultrapixelovým senzorom s rozlíšením 4MPix.

HTC-One-E8-3

Posledným veľkým rozdielom je schopnosť One (E8) poňať hneď dve SIM karty. Obe musia byť veľkosti nanoSIM. 3G konektivita bude fungovať všade na svete, LTE však chytíte len v Číne.

O cene ani dostupnosti tohto zariadenia sa toho zatiaľ veľa nevie, no predpokladá sa, že sa bude predávať lacnejšie, než vlajkový One (M8). Zariadenie bude dostupné už začiatkom tohto mesiaca, na zatiaľ nešpecifikovaných trhoch.