Úvod Android Wear Google výrobcom neumožní meniť dizajn Android Wear, Android TV, ani Android Auto

Google výrobcom neumožní meniť dizajn Android Wear, Android TV, ani Android Auto

6

Jedna z najväčších výhod Androidu, ktorá je paradoxne aj jeho najväčšia nevýhoda je nesúrodosť rôznych používateľských rozhraní. Google má svoj vlastný štýl, ktorý nazývame stock Android, inými slovami, základný Android. Všetci väčší výrobcovia však majú vlastné používateľské rozhrania ako napríklad TouchWiz (Samsung), Sense (HTC) a ďalšie.

Používateľské rozhranie na smartfónoch a tabletoch sa už konečne začalo hýbať tým správnym smerom a veľa výrobcov ho zjednodušilo a zminimalizovalo aby sa tak čo najviac podobalo stock Androidu, no s ich vlastnou „príchuťou“ a štýlom. David Burke, šéf inžinierstva v tíme Android a šéf programu Nexus sa pre server Ars Technica vyjadril nasledovne. „Používateľské rozhranie je tentokrát oveľa viac spojené so samotným produktom. Výrobcom umožníme pridávať ich vlastné služby, no nebudú mať povolené zmeniť dizajn používateľského rozhrania.“

Google je známy tým, že výrobcom dovolí robiť takmer akékoľvek úpravy výzoru Androidu, no čo sa nových produktov týka, tam sa rozhodol inak. Ohľadom nositeľných technológií, TV a automobilov budúcnosti sú to tak obrovské správy. Je však viac než pravdepodobné, že čo sa telefón a tabletov týka, tam budú mať výrobcovia ruky rozviazané rovnako, ako doteraz.

Informoval o tom server Ars Technica.