Úvod Aplikácie NÁVOD: Ako zablokovať ľudí, pozvánky, hry a aplikácie na Facebook-u

NÁVOD: Ako zablokovať ľudí, pozvánky, hry a aplikácie na Facebook-u

13

Vytiahnete z vrecka smartfón s cieľom skontrolovať novinky na Facebook-u a po otvorení aplikácie na vás vybehne kvantum upozornení.

Prvotnú radosť z množstva lajkov na vašej nedávno pridanej fotografii alebo hodnotnom statuse vystrieda sklamane a niekedy už aj hnev, keďže všetky upozornenia patria hrám, aplikáciam poprípade pozvánkam od vašich priateľov.

Časom sa takéto upozornenia stávajú doslova otravné, existuje však jednoduché riešenie ako sa ich zbaviť a ponúkajú ho nastavenia samotnej sociálnej siete.

Cez mobilnú aplikáciu Facebook túto sociálnu sieť navštevuje čoraz viac používateľov a aj keď časté aktualizácie aplikácie prinášajú čoraz viac funkcií, ktoré sú známe z desktopovej verzie, niektoré stále chýbajú.

Nasledujúce riadky vám prezradia, ako zmenou nastavení Facebook-u v prehliadači na vašom PC alebo notebooku zabránite nechceným a otravným upozorneniam či už od konkrétnych ľudí alebo aplikácií a hier.

 

ľudia

Medziľudské vzťahy sú veľmi krehké a ak sa s niekým nepohodnete, poprípade vás niektorý priateľ či užívateľ doslova obťažuje, vyriešiť sa to dá jednoduchým spôsobom.

Konkrétneho užívateľa môžete zablokovať, čím sa automaticky zruší priateľstvo medzi vami, nebude vás môcť kontaktovať a neuvidí ani vaše príspevky, ktoré pridávate na svoju časovú os.

Výber_035

Stačí kliknúť na ikonu „rýchlych nastavení súkromia“ v hornej modrej lište na pravej strane, vybrať položku „Ako niekomu zabránim v obťažovaní?“, napísať konkrétne meno a kliknúť „blokovať“.

Facebook vám ponúkne niekoľko alternatív s rovnakým alebo podobným menom a vy už len identifikujete konkrétneho používateľa podľa fotografie a zablokujete ho. Pre odblokovanie stačí navštíviť v rovnakom menu zoznam blokovaných používateľov kde ich môžete odblokovať.

 Výber_030 Výber_029

 

Pozvánky na udalosti, hry a aplikácie

Ak vás zrovna nebaví starať sa o polia vo Farm Ville alebo máte alergiu na želé a hra Candy Crush tým pádom nepripadá do úvahy, zablokovať môžete ako tieto hry tak aj ostatné z podobného súdka či ďalšie aplikácie.

Výber_036

Týka sa to aj pozvánok od konkrétnych ľudí na rôzne udalosti či akcie, ktoré zrovna nespadajú do vašej oblasti záujmov či kultúrno-spoločenských cieľov.

Na hornej modrej lište na pravej strane tentokrát zvolíme rozšírenú ponuku, v nej klikneme na „nastavenia“ a následne na položku „blokovanie“.

Výber_031 Výber_033

Pred nami sa objaví niekoľko možností, pričom v prvej môžete zablokovať pozvánky od konkrétneho priateľa, ktorý vás nimi dennodenne bombarduje.

Druhá možnosť funguje v princípe rovnako len s tým rozdielom, že vám od konkrétneho užívateľa po zablokovaní nepríde pozvánka na niektorú z udalostí, ktoré vás obťažujú alebo sa vás netýkajú.

Čo sa aplikácií a hier týka, najlepšia je tretia možnosť, kde do „blokovacieho okna“ napíšete názov hry alebo aplikácie a máte od nej pokoj.

Výber_034

Stretli ste sa niekedy na Facebook-u alebo inej sociálnej sieti s obťažovaním? Ako ste to riešili?

zdroj: cnet