Úvod Výrobcovia LG Bojíte sa spotreby QHD displeja na LG G3? Prvé testy naznačujú, že...

Bojíte sa spotreby QHD displeja na LG G3? Prvé testy naznačujú, že nemusíte

32

LGG3 je novo predstavená vlajková loď juhokórejského výrobcu, ktorá sa snaží prilákať všetkých záujemcov high-end mobilných zariadení. Okrem najnovšieho čipsetu, 3GB RAM či laseru na zadnej strane ponúka Quad HD displej.

QHD panel disponuje rozlíšením 2 560 x 1 440, čo je oproti 1 920 x 1080, ktoré ponúka Full HD podstatne viac pixelov. Veľa potenciálnych zákazníkov tak kvôli tomu vyjadrilo mierne, no dobre, veľké obavy o tom, ako to zvládne batéria. Predsa len, poháňať o viac než 1 600 000 pixelov viac (v  porovnaní s Full HD) musí byť poriadne náročné. Server AndroidCommunity sa preto rozhodol otestovať vymeniteľnú batériu tohto smartfónu.

Testovaná bola kórejská verzia, ktorá síce nie je finálna a určite nebola určená pre americký trh, kde ju testovali, no veľké výkyvy by sme vidieť nemali. Pri testovaní bola vypnutá WiFi a zariadenie bolo pripojené k LTE (AT&T).

lg-g3-vydrz-baterie-2 lg-g3-vydrz-baterie-3 lg-g3-vydrz-baterie-4

Redaktori pri meraní zistili, že LG G3 s nízkou výdržou batérie rozhodne problém nemá. Práve naopak, jeho výdrž prirovnávajú k HTC One M8, čo je viac než priaznivé. Okrem toho, spomenuli sme, že LG G3 má vymeniteľnú batériu?

lg-g3-vydrz-baterie-5 lg-g3-vydrz-baterie-6

Pri relatívne náročnom používaní – čítaj YouTube, sem-tam hra, surfovanie, telefonovanie, písanie správ, atď, sa výdrž telefónu pohybovala okolo 16 hodín, čo je veľmi, veľmi slušné aj pri telefónoch s Full HD displejom.

Ak ste sa teda LG G3 báli kúpiť hlavne kvôli obavám zo zlej výdrže batérie, strach bol neopodstatnený a čo sa tohto aspektu novej vlajkovej lode týka, s najväčšou pravdepodobnosťou môžete byť kľudní. S istotou vám to budeme vedieť potvrdiť až vtedy, keď sa nám toto zariadenie dostane do redakcie.