Úvod Novinky Android Aplikácia fotoaparátu v Android L je snom každého príležitostného fotografa

Aplikácia fotoaparátu v Android L je snom každého príležitostného fotografa

23

Spredstavením Android L nám Google ukázal nový dizajn alá Material Design, ktorý niekoho očaril, niekomu zas nezavoňal, no tak či tak sa jedná o niečo nové a o niečo čerstvé.

Nový dizajn však nie je jediná vec, ktorá je nová a čerstvá. S novou verziou Androidu totiž Google predstavuje aj novú, aktualizovanú verziu API pre fotoaparát, ktorá so sebou prináša niekoľko veľmi, veľmi zaujímavých možností, hlavne ak sa považujete za príležitostného fotografa bez veľkého fotoaparátu.

android-camera-api-3 android-camera-api-4

Android L podporuje fotenie rýchlosťou 30FPS

Nielen, že v novom Androide budeme môcť fotiť vo formáte DNG (RAW), čo je samo o sebe obrovská výhoda, no budete dokonca môcť upraviť parametre ako napríklad dĺžku expozície, čo do teraz v Androide chýbalo. Okrem toho Google dáva vývojárom prístup k možnostiam korekcie farby, teda k niečomu, k čomu mali doteraz prístup len výrobcovia smartfónov.

30 snímkov za sekundu už nie je len sen

Aktuálne verzie Androidu, ktoré disponujú prvou verziou API pre fotoaparáty majú nastavenia v úplne inej vrstve, než samotné obrázky. Nový Android bude tieto dve vrstvy kombinovať, vďaka čomu môže mať každá fotografia vlastné nastavenia a vďaka čomu môžete dosiahnuť rýchlosti 30 snímok za sekundu, čo je niečo, čo na som na bežných telefónoch doteraz nevidel. Každá z týchto fotografií, ktoré mimochodom fotili na úplne bežnom Nexus 5 mala rozlíšenie 8 megapixelov.

Na nové API sa veľmi tešíme, keďže vývojári nových, ako aj stávajúcich aplikácií konečne môžu ukázať čo sa v nich skutočne skrýva a ako dobre dokážu odladiť tú svoju aplikáciu. Používateľom Androidu na druhú stranu nič nebráni v prevetraní svojej odfotenej snímky, povedzme v Adobe Lightroom, ktorý používame pre úpravu fotografií, ktoré vidíte u nás na webe.

Informoval o tom server Phone Arena.