Úvod Android Wear 17 prekrásnych aplikácií pre Moto 360, ktoré musíte vidieť

17 prekrásnych aplikácií pre Moto 360, ktoré musíte vidieť

12

Okrúhle inteligentné hodinky, Moto 360, sú jedným z najočakávanejších zariadení tohto roku. Motorola nás spolu s Google viac menej prekvapili, keď predstavili okrúhle inteligentné hodinky, čo sme dovtedy nevideli. Koniec koncov, všetky zariadenia, či už od Samsungu, alebo Sony boli hranaté.

Vďaka tomu, že sú hodinky okrúhle a tak pripomínajú bežné hodinky, ktoré ľudia používali desiatky rokov sa dizajnérom otvorili úplne nové dvere. Motorola sa preto rozhodla zorganizovať súťaž – Moto 360 Design Face-Off, do ktorej boli pridané tisíce návrhov. Tu sú niektoré z najlepších.

 

jarvis

Jarvis

Tento dizajn má pripomínať osobného asistenta Tonyho Starka, ktorého poháňa systém JARVIS. Možno nemáte oblek Iron Mana, no inteligentné hodinky Moto 360 s týmto zaujímavým dizajnom sa vám budú páčiť tak či tak. Ak ste fanúšikmi Iron Mana, mohlo by vás zaujímať, že JARVIS znamená „Just A Rather Very Intelligent System.“

 

moto-360-koncept-2

Hodinky založené na kruhoch

V tomto prevedení sú hodiny, minúty a sekundy vyobrazené v obiehajúcich kruhoch. Vo vonkajšom kruhu sa nachádza údaj o dátume, zatiaľ čo presne v strede sa nachádza informácia o aktuálnom počasí.

 

moto-360-koncept-3

Hodinky s kalendárom

Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa pozeráte len na nudné hodinky, no v tomto dizajne je toho oveľa viac. Vyfarebné čiary znázorňujú udalosti vo vašom kalendári. Vďaka tomu vidíte koľko času vám ostáva do začiatku ďalšieho stretnutia, alebo čohokoľvek, čo si zaznačíte do kalendára.

 

moto-360-koncept-4

Moto Simple

Jednoduchosť je často podcenená vlastnosť a grafik, ktorý navrhol dizajn vyššie si na jednoduchosti skutočne dal záležať. Hodinky sú jednoduché, presne také, na ktoré sme zvyknutý z bežných, „hlúpych“ hodiniek. Okrem hodiniek sa na displeji nachádza aj ikonka mikrofónu pre hlasové povely.

 

moto-360-koncept-5

COSMOS hodinky

Poznáte dokument COSMOS, ktorý uvádza Neil deGrasse Tyson? Tento dizajn je inšpirovaný práve ním. V strede sa nachádza slnko, ktoré obieha naša Zem a Mesiac. Na displeji sa nenachádzajú žiadne čísla, čo môže byť pre niekoho nevýhoda, no vizuálne sú krásne.

 

moto-360-koncept-6

Fitbit – koncept

Tento koncept je založený na Android aplikácii Fitbit. Ak si nainštalujete aplikáciu Fitbit na telefón, alebo priamo na hodinky, pomocou Moto 360 budete vidieť presne koľko krokov ste odkráčali a koľko kalórií ste spálili.

 

moto-360-koncept-7

Jednoduché počasie

Jedna z najzákladnejších funkcií každého smartfónu je zobrazenie predpovede počasia, či už aktuálnej, alebo na niekoľko dní. Dizajn, ktorý vidíte vyššie sa snaží nahradiť potrebu vytiahnuť telefón z vrecka, aby ste si to pozreli. V strede sa nachádza aktuálny stav počasia, pod ktorým je umiestnená informácia o teplote.  Pomocou posuvného menu vpravo sa môžete prepínať medzi niekoľkými mestami.

 

moto-360-koncept-8

Minimalistické a elegantné

Tento dizajn ciferníku sa volá „Minimal & Elegant,“ resp. Minimalistické a elegantné, pričom vyzerá tak, ako sa aj volá. Namiesto klasického okrúhleho dizajnu vidíte len 2 rady čísel, pričom ten vyšší reprezentuje hodiny a ten nižší minúty. Nižšie už nájdete len údaj o dni a mesiaci.

 

moto-360-koncept-9

Disky

A máme tu ďalší zaujímavý dizajn hodiniek, ktorý sa inšpiroval kruhmi, resp. diskami. Samotné kruhy vám pritom s časom veľmi nepomôžu. Na to slúžia ručičky nakreslené jemnou, bielou čiarou.

 

moto-360-koncept-10

Klasický Mickey

Mickey Mousa poznáme asi všetci a tento ciferník je inšpirovaný práve ním. Nostalgia je veľmi silná droga.

 

moto-360-koncept-11

Soundcloud – koncept

Ak ste používateľmi Soundcloudu a vieme, že mnohí z vás sú, tak určite oceníte tento zaujímavý koncept, ktorý je inšpirovaný práve touto službou. Na malom displeji je tých informácií skutočne veľa. Po pravej strane je umiestnené ovládanie hlasitosti, na spodnej časti môžete sledovať samotnú skladbu a v strede sa nachádzajú ovládacie prvky, spolu s názvom diela.

 

moto-360-koncept-12

Jednoduchý text

O tomto dizajne toho veľa nenapíšeme, keďže sa jedná o jeden z tých (naj)jednoduchších. Cez celý displej sa vám zobrazí čas napísaný slovami podobne, ako je to vyobrazené na obrázku vyššie.

 

moto-360-koncept-13

Vesmír a čas

Vesmír je konečná hranica aj čo sa týka ciferníkov. Druhý dizajn inšpirovaný vesmírom je ladený do rozprávkového spracovania. Grafik použil veľmi čisté, vektorové obrázky, ktoré na hodinkách vyzerajú skutočne skvele.

 

moto-360-koncept-14

Moderné retro

Moderné retro možno znie ako oxymoron, no čo sa týka tohto dizajnu, tomu veľmi pristane. Zobrazuje totiž čas na na sebe položených diskoch, ktoré majú malé šípky, ukazujúce aktuálny čas. Ak by ste na malé šípky nevideli, čas môžete vidieť aj v jeho digitálnej podobe, ktorá je umiestnená presne v strede.

 

moto-360-koncept-15

Motogotchi

Mať malé stvorenie žijúce na vašom zápästí je veľmi zaujímavá myšlienka. Čo ak by však táto malá postavička dokázala reagovať na aktuálne počasie? Presne to je návrh jedného z dizajnérov, ktorý svoj projekt nazval „Motogotchi.“

 

moto-360-koncept-16

Lambdλ ciferníky

Tento dizajn vyzerá celkom zaujímavo, pretože pripomína hodinky, ktoré by mal na sebe napríklad potápač. Namiesto špecializovaných ukazateľov stavu kyslíka však hodinky ukazujú aktuálne počasie, stav batérie a samozrejme dátum spolu s časom.

 

moto-360-koncept-17

Obrátená „brada“

Na niektorých z dizajnov ste si mohli všimnúť „bradu,“ teda malú časť na spodnej strane displeja, ktorá nerobí nič. Podľa posledných informáciách by sa táto „brada“ mala objaviť aj na finálnom prevedení Moto 360. Tento dizajn však túto nevýhodu obracia na výhodu. Grafik rovnakú bradu umiestnil aj na vrchnú časť displeja a vznikol tak symetrický dizajn, ktorý ulahodí nejednému záujemcovi.

A to je od nás všetko! Ak si chcete pozrieť všetky návrhy, zamierte sem. Je veľmi zaujímavé, s koľkými rôznymi spracovaniami dokážu prísť grafici po celom svete. Ktorý návrh sa páči najviac vám?

Súhrn pochádza zo servera Phandroid.