Úvod Aplikácie Zlodej chcel ukradnúť telefón, 3x zle zadal PIN, Cerberus ho odfotil a...

Zlodej chcel ukradnúť telefón, 3x zle zadal PIN, Cerberus ho odfotil a teraz ho hľadá polícia

38

Ukradnutý telefón automaticky odoslal „selfie“ fotku na email svojho majiteľa zatiaľ čo zlodej, ktorý ho ukradol o tom nemal ani najmenšie poňatie.

Informoval o tom server britskej BBC.

Polícia v grófstve Essex pátra po zlodejovi vyobrazenom vyššie, ktorý len nedávno ukradol mobil tamojšiemu študentovi priamo z vrecka kabátu. Na telefóne bola nainštalovaná bezpečnostná aplikácia, najpravdepodobnejšie Cerberus, ktorá po tom, ako zlodej nesprávne zadal PIN kód automaticky odoslala jeho majiteľovi email aj s fotografiou zlodeja.

Hovorca polície potvrdil, že muž, ktorého telefón odfotil o tom nemal ani najmenšie poňatie, keďže telefón ho odfotil niekoľkokrát.

Študent, ktorému bol telefón odcudzený okamžite kontaktoval políciu a tí jeho fotku vyvselili na svoj web hľadaných osôb. Ak Cerberus ešte nemáte nainštalovaný, vrelo ho odporúčame, veľa z vás ho stihlo nainštalovať keď bol zadarmo v rámci ich 4. výročia pôsobenia na trhu, no oplatí sa zaň aj priplatiť. Ako vidíte, aplikácia funguje a môže polícii pomôcť dochytiť zlodeja vášho mobilného miláčika.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus“]