Úvod Novinky XiaoMi Redmi Note – 116€ phablet má už 15 miliónov predobjednávok

XiaoMi Redmi Note – 116€ phablet má už 15 miliónov predobjednávok

3

Vďaka veľmi šikovnej marketingovej stratégii, ktorý dostal prívlastok „marketing hladu,“ sa čínskemu výrobcovi XiaoMi v marci podarilo predať 100 000 kusov Redmi Note len za 34 minút. Teraz už na šikovný a hlavne lacný phablet čaká rekordných 15 miliónov ľudí.

Informoval o tom server GSMArena.com.

Toto číslo teda na plnej čiare poráža začiatočné predaje iPhone 5s a iPhone 5c v Číne, ktoré sa zastavili „len“ na čísle 9 miliónov. Politika XiaoMi, minimálne čo sa predobjednávok týka však nie je celkom najistejšia. Do celkového čísla, ktoré nazývajú predobjednávkami totiž rátajú aj ľudí, ktorí za zariadenie nezaplatili a len vyplnili formulár, ktorý im zaručí, že im výrobca odošle správu hneď ako bude zariadenie opäť v predaji.

Každopádne, už 15 miliónov ľudí prejavilo o novinku od XiaoMi záujem, čo je číslo, ktoré sa ignoruje len veľmi ťažko.

Redmi v Číne stojí 999 jüanov, čo je  v prepočte približne 116€, no takáto cena platí, len ak sa nachádzate na území Číny. Ak by ste si telefón objednávali zo Slovenska, musíte si k tomu prirátať aj ďalšie poplatky súvisiace s prepravou a maloobchodnú maržu.

Zariadenie disponuje 5,5 palcovým 720p displejom (720 x 1 280), osemjadrovým čipsetom s jadrami o takte 1.7GHz, 2GB RAM, 16GB vnútornou pamäťou, 3 200mAh batériou a beží na Android 4.2.2 Jelly Bean.