Úvod Novinky Sony predáva milióny telefónov, aj naďalej však stráca peniaze

Sony predáva milióny telefónov, aj naďalej však stráca peniaze

4

Japonská spoločnosť Sony kedysi bývala jedným z najväčších predajcov techniky, momentálne však prechádza obrovskými zmenami a stráca veľa peňazí. Ak si však myslíte, že je to kvôli slabým predajom smartfónov, ste na omyle.

Informoval o tom server Pocketnow.

Sony urobil minulý rok, čo sa týka smartfónov, veľký krok vpred. Asi najlepším ťahom bolo vniesť medzi vlajkové lode trochu viac elegancie spojenej s výdržou, keďže najnovšie Xperie boli prvými smartfónmi ponúkajúcimi odolnosť voči vode a prachu. Nový dizajn si našiel veľa priaznivcov.

Spoločnosť konečne dala dokopy štatistiky z posledných trochu mesiacov minulého roka a ukázalo sa, že tieto vylepšenia rozhodne priniesli svoje ovocie. 39,1 miliónov predaných smartfónov v porovnaní s 33 miliónmi z roku 2012, to je nárast o takmer 20%.

Každopádne, Sony to rozhodne nestačí a koncom roka 2014 plánuje pokoriť magickú hranicu 50 miliónov. Či sa to nakoniec podarí alebo nie, bude závisieť od vlajkovej lode Xperia Z3 a snáď aj zmenšenej verzie súčasného top mobilu Xperia Z2. Čoraz väčšiu rolu hrajú v súčasnosti aj smartfóny strednej triedy. Uvidíme, čo nám Japonci ponúknu. Pravdepodobne najdôležitejším faktorom však bude skoré dodanie najnovších modelov na trh, s čím má Sony najväčšie problémy.

Ste fanúšikmi tejto spoločnosti? Kúpili ste si od nich minulý rok nejaký smartfón?