Úvod Novinky Sharp pripravuje displeje pre smartfóny a tablety s 600 PPI

Sharp pripravuje displeje pre smartfóny a tablety s 600 PPI

4

Japonský technologický gigant Sharp začal pripravovať svoje fabriky na masovú výrobu novej generácie mobilných displejov, ktoré budú disponovať najvyšším rozlíšením vôbec a určené budú pre smartfóny a tablety.

Sharp nie je jediný na trhu, kto sa snaží o pokorenie hranice 600 ppi, v rebríčku veľkých výrobcov je totiž na druhom mieste, hneď za hlavným rivalom Japan Display.

Informoval o tom server AndroidAuthority.

Sharp by sa podľa interných správ mal stať prvým výrobcom, ktorý vyrobí displej s tak šialeným počtom pixelov. Produkcia by však mala začať až budúcu jar, takže tento rok sa budeme musieť uspokojiť „len“ s Quad HD displejmi. Sharp by mal najskôr vyrobiť 5,5 palcové panely, neskôr by sa k nemu mali pridať 7 a 9 palcové jednotky určené pre tablety.

Spoločnosť sa okrem toho chváli aj tým, že ich nové panely používateľom umožnia sledovanie 4K obsahu v natívnom rozlíšení na mobilných zariadeniach. Po rýchlych výpočtoch je jasné, že 4K displeje budú dostupné zatiaľ len na tabletoch s približnou veľkosťou 7,3 palca a rozlíšením 3 840 x 2 160. Ak by takéto rozlíšenie vtesnali do 5,5 palcového panelu, Sharp by hravo preskočil hranicu 800ppi.

ppidisplejov
Porovnanie hustoty pixelov na palec. Zdroj: AndroidAuthority

Sharp okrem toho začína viac a viac tlačiť na využitie panelov s ich IGZO technológiou, ktorá šetrí energiou. Objaviť sa mala na čoraz väčšom počte zariadení, ba dokonca aj na nositeľných zariadeniach. Jej jedinou nevýhodou je momentálne limit 300ppi.

Predpokladá sa, že Sharp svoj podiel na trhu do roku 2018 zvýši na 70%, čím by svoj príjem zvýšila na 56,4 miliardy dolárov. Budúcnosť tejto firmy teda vyzerá vcelku ružovo.

Teraz už ostáva len spýtať sa vás, našich čitateľov. Chcete displeje s vyšším rozlíšením, alebo by ste si namiesto nich priali niečo iné?