Úvod Novinky Šéf Samsungu: Predali sme už 11 miliónov GALAXY S5!

Šéf Samsungu: Predali sme už 11 miliónov GALAXY S5!

2

z vás, ktorí nemáte Galaxy S5 v láske, radšej sa otočte. Vlajková loď Samsungu, Galaxy S5 je podľa šéfa mobilnej divízie Samsungu, JK Shina, extrémne úspešná.

Shin totiž tvrdí, že spoločnosť od začiatku apríla predala 11 miliónov kusov svojej novej vlajkovej lodi, zatiaľ čo za rovnaký čas minulý rok predali 10 miliónov kusov Galaxy S4.

Upozornil na to Wall Street Journal a server PocketNow.

Predpokladá sa, že silné predaje Galaxy S5 im pomôžu zvýšiť podiel na trhu a zisky, ktoré by mali byť zjavné vo finančných výsledkoch za druhý štvrťrok 2014, no Shin nič nešpecifikoval.

Galaxy S5 sa má najlepšie predávať na západných trhoch, ako napríklad v západnej časti Európy, USA, Kanade a Austrálii. Jednou veľkou výhodou pre Samsung je fakt, že sa im podarilo podpísať zmluva s takmer všetkými operátormi vo všetkých krajinách, v ktorých sa predáva. Novinka sa pritom predáva v rekordných 125 krajinách naraz.

Ďalší krok v dominancii Samsungu by malo byť predstavenie high-end tabletovej série s označením Galaxy Tab S, ktorá by svetlo sveta mala uzrieť už v júni.