Úvod Novinky Čo Samsung nedokázal za pol roka, vývojári z XDA zvládli za týždeň....

Čo Samsung nedokázal za pol roka, vývojári z XDA zvládli za týždeň. Galaxy S III dostal KitKat

23

Samsung len nedávno oznámil, že medzinárodná verzia Galaxy S III, teda aj tá, ktorá sa predáva na Slovensku, nedostane aktualizáciu na Android 4.4 KitKat. Vývojárom to však nedalo spať a na nestarnúcu vlajkovú loď už pripravili port z Galaxy Note II.

Upozornil na to server GSMArena.

ROM zatiaľ nie je bez chýb. Momentálne vývojári evidujú niekoľko problémov so stabilitou systému, niektoré funkcie dokonca zatiaľ vôbec nefungujú. Nič to však nemení na tom, že vývojári na ROM pracujú každý deň, takže situácia sa mení každou hodinou.

Je celkom zaujímavé, že súbor s KitKat ROM, je priveľký a nezmestí sa do vnútornej pamäti zariadenia. Za vine majú byť všetky inteligentné funkcie a aplikácie Samsungu. Po tom, ako tieto programu vývojári odstránili s portom nemali žiadne väčšie problémy.

Samsung prvotne uviedol, že jediným problémom pre chýbajúci KitKat na Galaxy S3 je jeho nízka pamäť RAM. Neskôr však predstavil smartfóny, ktoré bežali na KitKate a ponúkali ešte menej RAM. Momentálne presvedčenie zákazníkov je také, že Samsung pre Galaxy S3 neuvoľnil aktualizáciu preto, aby prilákal pozornosť na svoju novú vlajkovú loď, Samsung Galaxy S5.

Ak sa cítite odvážne, KitKat pre Galaxy S III si na vlastnú zodpovednosť môžete stiahnuť na tomto odkaze.