Úvod Novinky TOP 5 najhorších vlastností Samsungu Galaxy S5

TOP 5 najhorších vlastností Samsungu Galaxy S5

11

Samsung Galaxy S5 je bezpochyby jeden z najlepších smartfónov súčasnosti a podľa Samsungu sa tento vlajkový model predáva ako teplé rožky.

Samsung Galaxy S5 však nie je dokonalý a pri jeho používaní časom prídete na pár vecí, ktoré mohli byť inak. Žiadna z nich samozrejme nie je markantná, no môžu pokaziť inak skvelý dojem z tohto veľkého a výkonného smartfónu.

Samsung okrem iného tvrdí, že pozorne počúva názory svojich zákazníkov a preto dúfame, že sa tieto drobné nedostatky v ďalších nových modeloch neobjavia.

 

Snímač odtlačkov prstov

Fingerprint-scanner-will-it-ever-register-your-fingerprint-from-the-first-time

Veľmi ospevovaný bezpečnostný prvok, ktorý však nie je až tak užívateľsky príjemný. Čím viac snímač používate, tým viac si uvedomujete, že ho vlastne nepotrebujete. Dôvodom je nedokonalé rozpoznávanie samotného odtlačku a deje sa tak pomerne často. Skúšate to znova a znova a znova…až sa na to vykašlete.

 

Vibrácie

large2

Predvolená intenzita vibrácii je nastavená tak silo, že by dokázala prebudiť mŕtveho alebo spôsobiť zemetrasenie. Našťastie existuje riešenie v podobe nastavení zvuku, kde si dokážete intenzitu vibrovania znížiť.

 

TouchWiz

chuck-norris-07

Aj keď je Samsung Galaxy S5 skvele optimalizovaný, jeho majitelia môžu zaznamenať trhanie a spomalenie systému v aplikáciach telefónneho zoznamu a kontaktov, respektíve pri ich vytáčaní a uskutočňovaní hovorov. Hovorí sa, že Chuck Norris je jediný, ktorý dokáže používať TouchWiz bez toho, aby „lagoval“.

 

Dizajn UI

UI-design-is-a-mix-of-everything

Užívateľské prostredie časom začne pôsobiť chaoticky. Je skvelé, že sa v Kórei (južnej) uchýlili k inovácii aj v tomto smere, ale raz máte pred sebou okrúhle ikony rýchlych nastavení, v menu zase klasické ikony a viac iných rôznych prvkov, ktoré by mohli byť lepšie zladené a optimalizované.

 

Bloop, bloop…

aaaa

 

…nejak podobne znejú zvuky používateľského rozhrania, keď si rozbalíte novú Galaxy S5 a majú imitovať prírodu. Zo začiatku budete nimi určite unesení aj vzhľadom na radosť z nového smartfónu. Počkajte 10 minút a začnú vám liezť kapitálne na nervy. Opäť sa však dajú vypnúť v nastaveniach zvuku.

 

Bonus

Bonus-one-try-opening-the-protective-cover-everytime-you-chargesync-the-phone-with-your-nails-trimmed

Aby sme nezabudli, na nervy dokáže zahrať aj kryt konektorov v spodnej časti zariadenia. Kryt je žiaľ potrebný aby zostali zachované vlastnosti vode a prachu odolnosti, no neustále zatváranie a otváranie krytky pri používaní konektorov nie je bohvie čo. Zaujímavé bude sledovať, koľko otvorení a zatvorení záslepka znesie a kedy sa poberie do večných lovíšť.

Rozčuluje vás niečo na vašom smartfóne? Vybúrte sa v diskusii! 

zdroj: PhoneArena