Úvod Dohady Samsung ohlásil akciu na 12. jún. Prichádzajú AMOLED tablety

Samsung ohlásil akciu na 12. jún. Prichádzajú AMOLED tablety

4
aaaaaaaaa

Nedávno sme vás informovali o uniknutých fotografiách, na ktorých bol Samsung Galaxy Tab S s QHD Super AMOLED displejom. Dnes už vieme, kedy budú toto zariadenia oficiálne predstavené. Pravdepodobne sa tak stane 12. júna. Juhokórejská spoločnosť už na túto premiéru stihla rozoslať pozvánky.

Na pozvánke síce nie je špecificky napísané, na čo sa môžeme tešiť, no všetky náznaky ukazujú na tablet a živé farby zas naznačujú AMOLED obrazovku. Predstaví teda Samsung po troch rokoch ďalší tablet s týmto druhom displeja?

My dúfame, že áno. Správ o novej línii zariadení Galaxy Tab S sme už počuli dosť a zdá sa, že výrobca sa konečne rozhýbe. Jediný AMOLED tablet súčasnosti je Galaxy Tab 7.7. Odvtedy však táto technológia urazila dlhú cestu a nové zariadenia budú rozhodne zaujímavejšie.

5
Údajná podoba Samsung Galaxy Tab 10.5

Zdá sa, že sa dočkáme hneď dvoch tabletov. Jedným z nich je Galaxy Tab S 10.5 (na obrázku hore) a hovorí sa aj o jeho menšom 8,4 palcovom bratovi. Obe zariadenia pravdepodobne ponúknu QHD rozlíšenie, Exynos procesor, 3 GB pamäte RAM a 8 Mpix zadný fotoaparát. Ďalšími vítanými vymoženosťami je aj možnosť pripojiť sa na LTE sieť, čítačka odtlačkov prstov či hardvérové tlačidlá „domov“, „späť“ a „spustené aplikácie“.

Predstavenie týchto dvoch tabletov je viac menej isté (i keď stať sa môže čokoľvek, istí si budeme až po premiére), no otázkou naďalej zostáva, dočkáme sa aj iných zariadení? Minulý rok boli v júni odhalené viaceré verzie vlajkovej lode Galaxy S4. Tento rok máme veľa informácií o Galaxy S5 Mini a Galaxy S5 Active. Aj prémiový Galaxy S5 Prime má byť vraj predstavený v polovici júna.

Každopádne, tu je už otázka na vás. Tešíte sa na high-end tablety s AMOLED obrazovkou, alebo je to poľa vás zbytočnosť?