Úvod Aplikácie POZOR: Hackeri napadli eBay, odporúča sa urýchlená zmena hesla!

POZOR: Hackeri napadli eBay, odporúča sa urýchlená zmena hesla!

7

Hackeri sa tentokrát zamerali na internetovú aukčnú sieť eBay, ktorej sa nabúrali do jednej z databáz. eBay okamžite vydal výstrahu a svojich používateľov žiada o urýchlenú zmenu hesla.

Spoločnosť na to upozornila na svojom blogu.

Hackeri pritom mali získať prístup k databáze, v ktorej sa nachádzali aj heslá jednotlivých používateľov. Heslá boli síce kryptované, no ak sa hackerom podarilo nabúrať do samotnej databázy, prelomenie šifrovania hesla pre nich nemusí byť náročné.

eBay ďalej potvrdil, že hackeri sa zamerali hlavne na ich vlastných pracovníkov, ktorým ukradli prihlasovacie údaje, na základe ktorých sa potom dostali k údajom ostatných používateľov.

Medzi ukradnuté údaje patria heslá, e-mailové adresy, skutočné adresy, telefónne čísla a dátumy narodenia. eBay si nabúranie všimli až pred dvomi týždňami, pričom ich zabezpečenie malo byť prelomené už na prelome februára a marca.

Americká spoločnosť potvrdila, že dianie na svojich serveroch neustále monitoruje a do dnešného dňa nezistili nekalú aktivitu, čo by naznačovalo, že hackeri nechcú zneužiť prístupové údaje jednotlivých používateľov. Podľa servera CNET sú všetky informácie o kreditných kartách a finančných údajoch v bezpečí.

Vzhľadom na to, že eBay vlastní aj internetovú peňaženku PayPal sa zľakli aj používatelia tejto služby. Tam však útok údajne nesmeroval, keďže eBay tieto údaje drží oddelene.