Úvod Konkurencia Apple POTVRDENÉ: Apple odkúpil Beats za 3 miliardy dolárov

POTVRDENÉ: Apple odkúpil Beats za 3 miliardy dolárov

9

Apple práve potvrdil odkúpenie Beats Electronics za 3 miliardy dolárov. Akvizícia je vôbec najväčšou, ktorú kedy Apple spravil a stáva sa tak majiteľom masívne úspešného radu slúchadiel Beats ako aj streamovacej služby, ktorej sa zatiaľ veľmi nedarí. Zakladatelia Beats, Jimmy Iovine a Dr. Dre sa v rámci akvizície pridávajú k Apple. Spoločnosť za Beats Electronics zaplatí 2,6 miliardy dolárov v hotovosti, resp. prevodom, ďalších 400 miliónov dolárov dorovná v akciách.

Spoločnosť o tom informovala na svojom webe.

Iovine a Dre budú na nových produktoch pracovať priamo v Apple. „Pripravia novinky plné funkcií, ktoré vám vyrazia dych,“ teší sa z akvizície CEO Apple, Tim Cook. „Prinesú nové produkty, ktoré hudbu posunú do ešte vyššieho levelu, než teraz.“

 

„Najväčšia akvizícia v histórii Apple.“

 

Obe spoločnosti ostanú samostatné a dokonca budú zvlášť ponúkať dve konkurujúce si služby, iTunes a nedávno predstavený Beats Music. Apple tvrdí, že prístup Beats k hudbe pekne dopĺňa to, čo práve robia v Apple.

Slúchadlá Beats priniesli zisk 1 miliardu dolárov

Apple tým viac menej priznáva, že časy, keď ľudia platili po jednej pesničke, resp. za albumy sú už dávno preč a chce mať prístup k službe, pomocou ktorej môže svojim používateľom účtovať mesačné poplatky za predplatné. Na podobnom princípe funguje napríklad Spotify a Deezer.

Streamovacia služba Beats Music mala v marci len 111 000 predplatiteľov, čo sa so Spotify rozhodne nedá porovnať. Ich divízia zaoberajúca sa slúchadlami však spoločnosti priniesla zisk 1 miliardy dolárov.

applecookdrdre
Predstavitelia oboch spoločností oslavujú akvizíciu

„Toto je pre nás obrovské. Aby som do toho však vniesol kus perspektívy, minulý rok sme kúpili 15 spoločností, tento rok už 12, za posledných 18 mesiacov je to teda 27. Naša posledná akvizícia je však o hudbe, ktorú sme vždy cítili v našich žilách a vieme, že technológia samotná na to nemá,“ dodal Tim Cook.