Úvod Novinky Nie ste spokojní s batériou vo vašom mobile? Kúpte si veternú turbínu

Nie ste spokojní s batériou vo vašom mobile? Kúpte si veternú turbínu

4

Koľkokrát sa vám stalo že ste išli na víkend preč a váš smartfón to nevydržal? Kvôli takýmto situáciám je dobré, nosiť si so sebou prenosnú batériu, ktorou ho veľmi ľahko nabijete. V prípade, že vám normálna prenosná nabíjačka nestačí, si môžete kúpiť niečo drahšie s namontovaným solárnym panelom.

Je tu ešte jedna možnosť. Malá, prenosná veterná turbína. Áno, čítate správne, na Kickstarteri momentálne beží kampaň v ktorej môžete prispieť na vývoj turbíny so zabudovanou 15 000 mAh batériou a dvomi USB portami. Dnes sa už nazbieralo viac než 55 000 dolárov (pričom pôvodný cieľ bol 50 000) a ešte stále zostáva 18 dní do konca.

trinity-4
Turbína sa skladá z troch hliníkových nožičiek a 15W generátora, v ktorom sa skrýva 15 000mAh batéria

Veterná turbína Trinity je vyrobená takmer výlučne z hliníka. Tvorcovia zabezpečili, aby bola odolná voči vode (IP X6 certifikácia), takže sa môže nabíjať aj v daždi. Oceniť musíme hlavne zaujímavý teleskopický dizajn, ktorý urobí z 30 cm dlhej rúry viac než pol metra vysokú elektráreň. Trojnožku, na ktorej samotná turbína stojí, môžete ešte sklopiť, aby sa v silnom vetre neprevrátila. V prípade že by to nepomohlo sa dá vďaka dierkam pripevniť k podlahe.

trinity-7 trinity-9

Uznávame, že Trinity je skutočne štýlové zariadenie, ktoré bude v konečnej forme dostupné v piatich farbách (čierna, červená, modrá, žltá, zelená). 1,8 kg vážiaci valec môžete v zloženej podobe ľahko prenášať. Do vrecka sa vám pravdepodobne nevojde, ale v ruksaku rozhodne nezaberie veľa miesta.

trinity-8
Rýchlosť nabíjania podľa rýchlosti vetra v míľach za hodinu.

Prvé lastovičky sa k svojim majiteľom rozletia už v januári 2015. Ak teda máte o Trinity vážny záujem, prispejte jej tvorcom 269 dolárov. V opačnom prípade budete čakať do februára, kedy sa plánuje uvedenie produktu na trh.

Na záver ešte jedna zaujímavosť, v prípade, že vášmu smartfónu začne dochádzať energia a vietor si práve v tej chvíli zoberie voľno, môžete použiť malú kľučku a nabiť batériu v turbíne poctivou prácou vašich svalov.