Úvod Smartphony Dohady Nexus 6 NEBUDE. Znamená to skorší začiatok programu Android Silver?

Nexus 6 NEBUDE. Znamená to skorší začiatok programu Android Silver?

9

Vjanuári ste si mohli na našej stránke prvýkrát prečítať o možnom odchode značky Nexus do dôchodku. Mali by ju vraj nahradiť Google Play edície vlajkových lodí popredných výrobcov. To by aj viac menej dávalo zmysel, keďže Nexusy mali poskytnúť zážitok z čistého Androidu, ktorý môžu rovnako ľahko ukázať aj iné zariadenia bez nadstavby od výrobcu. Na druhej strane, Nexusy sú tak obľúbené, že to budeme znášať len veľmi ťažko.

Správy o odchode zariadení Nexus z trhu boli viac menej potvrdené predstavením programu Android Silver. To bolo koncom apríla. Vtedy sme skonštatovali, že už nás čaká iba Nexus 8, potom smartfón Nexus 6 a bude koniec. No, mýlili sme sa.

Upozornil na to server Pocketnow.

Ak je na svete jeden informátor, na ktorého sa môžeme spoľahnúť, je to @evleaks. Už nespočetnekrát pravdivo predpovedal ďalší vývoj trhu, špecifikácie a vzhľad rôznych Android zariadení. No, a včera na svojej stránke napísal, že Nexus 6 nebude. Nič zatiaľ samozrejme nie je isté a do konca roka je ešte ďaleko, Google si to môže rozmyslieť, no spoliehať sa na to nedá.

Čo to znamená? Dúfame, že ešte dostaneme tablet Nexus 8, ktorý vraj internetový gigant pripravuje spolu s HTC. Vzhľadom na zrušenie Nexus 6 môžeme očakávať skorší príchod programu Android Silver, ktorý by mal doraziť už vo februári 2015. Táto logika však stojí na vratkých nohách. Zatiaľ nevieme nič. Zostaneme teda tento rok na suchu? Môžeme len hádať.

Každopádne, čo na to hovoríte vy? Plánovali ste si kúpiť Nexus 6 alebo vám je to viac menej jedno?