Úvod Android Wear Kairos: Hybridné inteligentné hodinky, ktoré musíte vidieť

Kairos: Hybridné inteligentné hodinky, ktoré musíte vidieť

9

Vsegmente nositeľných technológii a hlavne inteligentných hodiniek sa momentálne objavuje niekoľko zaujímavých zariadení, pričom za najpokrokovejšie a hlavne najkrajšie sa považujú tie od Motoroly s označením Moto 360, ktoré by mali byť dostupné čoskoro.

Neoficiálny titul „najkrajšie“ však Motorole zrejme zoberie výrobca mechanických hodiniek Kairos.

Ten predstavil svoje inteligentné hodinky, ktoré sú však jedinečné hybridným spracovaním. Hodinky budú mechanické, no súčasťou krycieho skla bude displej so 60 percentnou priepustnosťou a rozsvieti sa vždy, keď bude aktívny v rámci notifikácií a podobne.

Samotné hodinky poháňa čip ARM Cortex M4 a 180 mAh batéria, ktorá by ich mala udržať pri živote 5 až 7 dní.

Hodinky Kairos používajú vlastný operačný systém ale výrobca sa zaviazal k použitiu operačného systému Android Wear v čo najbližšej možnej dobe.

Hodinky budú pre pripojenie so smartfónom používať rozhranie Bluetooth 4.0 a budete tak môcť prostredníctvom nich prijímať upozornenia zo sociálnych sietí, webových stránok, aplikácií ako WhatsApp alebo Hangouts či ovládať pridružené funkcie k smartfónu poprípade sledovať svoju fitness aktivitu.

kairos-4 (1) Kairos-Hybrid-Smartwatch1

Kairos-mechanical-smartwatch-photo-2 kairos-mechanical-smart-watch-hybrid

 

Hodinky je možné si predobjednať už na začiatku júla a k dispozícii sú modely za sumu od 499 dolárov až po 1199 dolárov vo vyhotovení zo zlata.

Pre viac informácii odporúčame navštíviť web samotného výrobcu Kairos.

Video

zdroj: AA