Úvod Dohady HTC One M8 Prime ponúkne 5,5″ QHD displej a Snapdragon 810

HTC One M8 Prime ponúkne 5,5″ QHD displej a Snapdragon 810

0

nejaký čas sa hovorí o prémiovej verzii Galaxy S5, ktorý by mal vraj ponúknuť o niečo lepšie špecifikácie a snáď aj hliníkovú konštrukciu. V nedeľu sme dokonca dostali aj prvé (neoficiálne, nepotvrdené) obrázky zariadenia. Trochu sme však zabudli na vylepšenú verziu HTC One M8. Čo teda môžeme očakávať? Zaujímavý pohľad poskytla twitterová skupina @evleaks.

Ako sme očakávali, HTC One M8 Prime bude mať 5,5″ QHD (2 560 x 1 440p) displej. Tým sa vyrovná napríklad Oppo Find 7, alebo LG G3. Veľkosť displeja však hovorí ešte o niečom. One M8 Prime bude skôr druhou generáciou minuloročného phabletu One Max, ako vylepšenou verziou súčasnej vlajkovej lode.

Čo sa týka ďalších špecifikácií, zaujímavo znie štvorjadrový procesor Snapdragon 810 taktovaný na 2,5 GHz. Pri oznámení vývoja tohto čipsetu totiž Qualcomm podotkol, že v prvých zariadeniach sa objaví najskôr začiatkom budúceho roka. Možno teda došlo k omylu a v HTC One M8 Prime uvidíme Snapdragon 805. Uveriteľnejšie znejú 3 GB pamäte RAM a odolnosť voči vode, čím HTC dorovná karty so Sony a Samsungom.

Poslednou veľkou správou je materiál, z ktorého bude HTC One M8 Prime vyrobený. Vyzerá to tak, že HTC si tentokrát zvolil uhlíkovokremíkové kompozity. Dôvod tejto voľby nie je zatiaľ úplne jasný, pravdepodobne s tým má dočinenia lepšia odolnosť voči pádom a izolácia tepla. Tým pádom sa nezačne od procesoru prehrievať celá konštrukcia, ale iba jej malá časť, čo by v konečnom dôsledku mohlo šetriť batériu, predĺžiť životnosť zariadenia a spríjemniť zážitok z používania smartfónu.

Vysokopostavený pracovník HTC, Jeff Jordan, k týmto dohadom povedal že nie všetky sú pravdivé (čím zároveň pripustil existenciu zariadenia).  HTC One M8 Prime by mal byť predstavený začiatkom septembra, kedy pôjde na verejnosť aj Galaxy Note 4 a nový/é iPhon/y. Máme sa teda na čo tešiť.

Čo hovoríte na HTC One M8 Prime? Myslíte si, že tento high-end model pomôže HTC v boji proti konkurencii?