Úvod Konkurencia Apple Hackeri napadli iOS a OS X zariadenia od Apple. Zamkli ich a...

Hackeri napadli iOS a OS X zariadenia od Apple. Zamkli ich a pred odomknutím chcú výkupné 50 dolárov

46
iPhone 5s

Čomyslíte, sú Apple zariadenia imúnne voči hackerom? Podľa správy, ktorú publikoval server The Sydney Morning Herald, ani zďaleka. Z dostupných informácií sa nám podarilo zistiť, že podobným problémom si prešli desiatky a desiatky Austrálčanov, ktorí sa okamžite začali sťažovať Apple na ich Twitterovom účte.

Podľa všetkého mali byť zariadenia bežiace pod operačnými systémami iOS a OS X napadnuté hackerom, resp. hackermi, ktorí za odomknutie daného zariadenia požadovali výkupné 50 dolárov, ktoré mali zaplatiť cez PayPal. Momentálne sa presne nevie, ako sa hackerom podarilo zablokovať dané zariadenia, no podľa posledných dostupných informácií by sa mohlo jednať o oveľa väčší útok, než sa prvotne čakalo. Hackeri totiž mali najskôr napadnúť určité spoločnosti, cez ktoré ukradli osobné údaje ľudí vlastniacich produkty Apple.

hack
Takúto správu si našli tí, ktorých napadli hackeri

Ak sa hackerom podarilo ukradnúť prihlasovacie údaje, povedzme k Facebooku a daný človek používal rovnaké údaje aj pre prihlásenie do svojho Apple účtu, tak má veľký problém. Jeden z tých, ktorých napadli poznamenal, že úplné vymazanie zariadení cez iTunes funguje, no nie len, že stratíte všetky nezálohované dáta, ale rozhodne to nevyrieši problém s tým, že po internete kolujú vaše súkromné informácie.

Zatiaľ sa tieto prípady vyskytli len v Austrálii, no hackeri by nemali mať problém s napadnutím akéhokoľvek štátu.