Úvod Aplikácie Google cez GPS zaznamenáva kde ste boli. Pozrite si mapu vášho života

Google cez GPS zaznamenáva kde ste boli. Pozrite si mapu vášho života

50

Google nás všetkých sleduje oveľa presnejšie, než si možno uvedomujete. Svedčí o tom aj ‚mapa života,‘ ku ktorej máte prístup aj vy. Robí tak pomocou niekoľkých aplikácií, ktoré zisťujú vašu polohu, ako napríklad pomocou Google Maps, navigácie, či druhej navigácie Waze, ktorú odkúpil ešte minulý rok.

Služba sa volá „História polohy Google“ a sme si istí, že veľká časť našich čitateľov o nej už nejakú tú dobu vie, no cítime povinnosť o tom informovať a vzdelať aj ľudí, ktorí sa do celého sveta smartfónov dostávajú až teraz.

História toho, kde ste sa nachádzali sa aktualizuje prekvapivo často a Google vám ju ukáže priamo na svojich Google mapách, kde si ju môžete pozrieť len vy a nikto iný. Ak si trasy neprajete mať uložené, jednoducho si ich môžete vymazať.

Služba je samozrejme dostupná v plnej kráse len tým ľuďom, ktorí používajú smartfón a majú zapnutý GPS modul. Po tom, ako vás Google odsledoval si vašu polohu môžete dať zobraziť po dňoch, týždňoch, alebo mesiacoch.

Vedeli ste o tejto službe? Ak áno, máte ju povolenú, resp. nechávate Google zaznamenávať vašu polohu? Ak nie, zrušíte to, alebo vám je to jedno?