Úvod Výrobcovia LG FOTO: LG ukáže 6″ Quad HD panel, potvrdil príchod 700ppi displejov

FOTO: LG ukáže 6″ Quad HD panel, potvrdil príchod 700ppi displejov

6

Druhý najväčší juhokórejský výrobca elektroniky, LG, pravdepodobne nie je celkom spokojný s 5,5 palcovým Quad HD displejom, ktorý predstavil na svojom novom LG G3 len 27. mája.

Spoločnosť má podľa posledných správ ukázať svetu ako vyzerá ich 6 palcové riešenie s Quad HD rozlíšením (2 560 x 1 440). Ukážka sa bude konať v San Franciscu.

Upozornil na to server Android Central.

Šesť-palcový panel ponúkne pixelovú hustotu až 491 ppi, čo je viac než čo ponúka Galaxy S5 (432 ppi) či HTC One M8 (441 ppi). LG sa už magickú hranicu 500 ppi podarilo prelomiť s ich novým LG G3, ktorý disponuje pixelovou hustotou 534 ppi, no podľa všetkého sa s tým nemieni uspokojiť.

Seniorský výskumník z LG Display počas rozhovoru spomenul, že spoločnosť sa momentálne zameriava na výskum a vývoj 600ppi a 700ppi panelov určených pre smartfóny. Okrem toho spomenul, že LG je momentálne na špičke vo vývoji a miniaturizácii pixelov a že pre ich konkurenciu by bolo veľmi finančne náročné ich dobehnúť. Zatiaľ čo výskumník presný dátum nasadenia takýchto displejov nespomenul, je veľmi pravdepodobné, že sa tak stane v blízkej budúcnosti, keď sa 4K obsah viac rozšíri.

Čo by ste povedali na 700ppi displeje v smartfónoch, povedzme o 2-3 roky? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.