Úvod Dohady FOTO: Toto je GALAXY S5 Mini – stredná trieda s prémiovými vlastnosťami

FOTO: Toto je GALAXY S5 Mini – stredná trieda s prémiovými vlastnosťami

7

Pre tých, ktorým sa páči Galaxy S5, ale nemôžu si tento smartfón dovoliť, Samsung pripravuje jeho zmenšenú verziu. Galaxy S5 Mini toho nakoniec ponúkne viac, ako sme čakali.

Na informácie ohľadom Samsung Galaxy S5 Mini upozornili servery SamMobile a AndroidAuthority.

Pamätajte, že toto nie sú oficiálne informácie, je teda šanca, že Galaxy S5 Mini nakoniec ponúkne niečo úplne iné.

Podľa obrázkov usudzujeme, že obidva nové senzory prvýkrát predstavené v Galaxy S5 sa objavia aj v zmenšenej verzii. Pod fotoaparátom nájdete merač tepu, zatiaľ čo v tlačidle „domov“ čaká zabudovaný snímač odtlačkov prstov. S5 Mini ponúkne prakticky rovnaký dizajn, ako jeho väčší brat, no čo sa týka špecifikácií, tam už je to horšie.

Hneď na začiatok nás čaká prekvapenie. Nová mini verzia pravdepodobne ponúkne bližšie nešpecifikovaný štvorjadrový procesor taktovaný na 1,4 GHz. Je síce možné, že ide o výkonnejšiu verziu Snapdragon 400, no skôr sa prikláňame k nejakému, ešte nepredstavenému čipsetu Exynos od Samsungu. Čo sa týka grafického procesora, v smartfóne nájdete Mali-400. Ďalej sa môžete tešiť na 1,5 GB operačnej pamäte RAM, 8 Mpix zadný a 2,1 Mpix predný fotoaparát. Galaxy S5 Mini ponúkne 16 GB úložného priestoru, ktorý bude, ako býva pri Samsungu zvykom, rozšíriteľný pomocou microSD karty.

gs5-mini-2-710x471

Smartfón pobeží na OS Android 4.4.2 KitKat s najnovšou verziou nadstavby TouchWiz. Budete teda môcť využívať všetky vymoženosti súčasnej vlajkovej lode, medzi ktoré patrí napríklad režim extrémneho šetrenia energie, či skutočný multitasking.

Zatiaľ čo Galaxy S5 Mini pokračuje v tradícii Mini verzií, ktoré majú so svojimi väčšími bratmi spoločný iba dizajn, zdá sa, že Samsung si pre nás tento rok pripravil celkom výkonný telefón. Galaxy S5 Mini síce svojimi špecifikáciami rozhodne patrí do strednej triedy, no oproti svojej konkurencii sa odlíši napríklad spomenutým snímačom odtlačkov prstov, či mierne výkonnejším procesorom. Sme veľmi zvedaví, čo nám nakoniec Samsung ponúkne.

gs5-mini-3-710x471

Čo na to hovoríte vy? Kúpili by ste si takúto Mini verziu, ak by ju Samsung ponúkol za rozumnú cenu?