Úvod Novinky Flipové telefóny neumierajú, Japonci ich nevymenia ani za najnovší Android či iPhone

Flipové telefóny neumierajú, Japonci ich nevymenia ani za najnovší Android či iPhone

3

Ľahšie sa na nich píše a majú vyššiu výdrž batérie. To sú dve najčastejšie odpovede na otázku, prečo sú klasické telefóny lepšie. Zatiaľ čo v Európe a USA už pomaly vymierajú, Ázia a Japonsko ešte stále zaznamenávajú relatívne vysoký dopyt po tlačidlových mobiloch. Aj to je dôvod, prečo najväčší japonský operátor, NTT Docomo, predstavil hneď dve nové vyklápačky a tú staršiu ponúkol v nových farbách.

Informoval o tom server Engadged.

Podľa operátora sú véčka v krajine stále veľmi populárne a množstvo ľudí chodí do predajne a hľadá tam klasický telefón, nie smartfón s Androidom a dotykovým displejom. NTT Docomo k novému modelu od Fujistu, F-07F, ponúka neobmedzené hovory do všetkých sietí. Špecifikácie sú tiež celkom zaujímavé. Za zmienku stojí hlavne 3,3″ farebný displej, 1 000 mAh batéria a 13 Mpix fotoaparát. Napriek skvelému senzoru sa zvyšok vnútra skôr podobá na nedávno predstavenú Motorolu Moto E, než na nejakú vlajkovú loď. F-07F to však ani nepotrebuje, keďže je určený pre menej náročných používateľov.

A ešte jeden zaujímavý fakt, výroba takýchto telefónov je väčšinou lacnejšia, než výroba smartfónov, no keďže je ich málo, u operátorov väčšinou stoja viac.

Ako sa vám páčia nové modely od Fujitsu? Prijali by ste niečo také aj na Slovensku alebo ste skôr fanúšikmi dotykových displejov a tlačidlá sú pre vás prežitok z minulosti? Dajte nám vedieť v diskusii nižšie.