Úvod Konkurencia Apple Apple nie je spokojný. Opäť žiada zákaz dovozu a predaja Samsung zariadení

Apple nie je spokojný. Opäť žiada zákaz dovozu a predaja Samsung zariadení

15

Apple možno pred pár týždňami vyhral súdny spor, v ktorom súd rozhodol, že mu Samsung bude musieť zaplatiť $119,6 miliónov za to, že porušil niektoré z ich patentov, no to ho nezastavilo v ďalšom žiadaní odškodného. Spoločnosť mieri vysoko, od Samsungu žiada 2,191 miliardy dolárov.

Upozornili na to servery Bloomberg a The Verge.

To, že sa Apple s „omrvinkami“ svojej originálne žiadanej sumy neuspokojí sme vedeli už dávno. Teraz však na súd podal všetky dokumenty, ktoré boli potrebné a celý kolotoč môže začať odznova.

Zariadenia, ktoré majú porušovať patenty zahrňujú Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S II, Galaxy S II Epic 4G Touch, Galaxy S II Skyrocket, Galaxy S III a Stratosphere. Novšie zariadenia síce nie sú priamo menované, no Apple sa snaží zakázať implementáciu softvéru, ktorý má porušovať ich patenty. To by znamenalo, že ovplyvnené by mohli byť aj najnovšie telefóny a tablety.

 

Ak bude Samsung aj naďalej porušovať naše patenty utrpíme neopraviteľnú škodu.
– Apple

Apple sa bráni tým, že ak bude Samsung aj naďalej porušovať ich patenty spoločnosť utrpí „neopraviteľnú škodu,“ z ktorej by sa nemusela dostať. Firma sa tak bude zo všetkých síl snažiť presvedčiť sudkyňu Lucy Koh o tom, že si spomínanú čiastku zaslúžia. Apple verí, že pre Samsung to bude slúžiť ako výstraha pred ďalším zneužívaním ich patentov.

Právnici okrem toho znovu požiadali o prepočítanie odškodného, ktoré im pridelil súd a to aj za dva patenty, ktoré Samsung nemal porušiť. Na druhom fronte Samsung pravdepodobne taktiež podá odvolanie, no tentokrát na zníženie sumy, ktorú musí zaplatiť.