Úvod Aplikácie NÁVOD: Používajte skvelé notifikácie z Paranoid Android

NÁVOD: Používajte skvelé notifikácie z Paranoid Android

7

Okrem známych vývojárov CynogenMod Android ROM-iek existuje ešte jedna skvelá vývojárska skupina, ktorá tvorí alternatívne Android ROM-ky a hovoria si „Paranoid Android“.

Ich softvér si získal veľkú obľubu medzi používateľmi vďaka dobrej optimalizácii a vylepšeniam užívateľského prostredia, pričom ich najnovšie ROM-ky používajú funkciu tzv. „Notification Peek“, ktorá zobrazuje upozornenia na uzamknutej obrazovke v energeticky konzervatívnom móde.

V praxi nemusíte kvôli upozorneniam prebudiť celé zariadenie ale upozornenie sa vám zobrazí na čiernej uzamknutej obrazovke a okamžite s ním môžete pracovať.

Ak si notifikáciu nevšimnete, zariadenie opäť prejde do režimu spánku po vami nastavenej dobe.

Video

Na to, aby ste túto funkciu mohli používať aj vy, nemusíte zasahovať do systému, poprípade „flashovať“ novú Android ROM od týchto vývojárov.

Stačí, ak si z tohto odkazu stiahnete a nainštalujete .apk súbor. Následne otvorte aplikáciu, povolte prístup a nastavenia, a následne otestujte jej funkčnosť napríklad odoslaním správy z iného zariadenia.

Ak všetko funguje ako má, malo by to vyzerať podobne ako na videu vyššie. Aplikácia však pracuje len s najnovším Androidom 4.4 KitKat a pre tých, ktorí majú na svojom zariadení Android 4.0 a vyšší odporúčame aplikáciu DynamicNotification s podobnou funkcionalitou, ktorú nájdete štandardne v Play Store.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.greatbytes.activenotifications“]

zdroj: PhoneArena