Úvod Anketa ANKETA: Ktorú vlajkovú loď by ste si vybrali?

ANKETA: Ktorú vlajkovú loď by ste si vybrali?

17

Vroku 2014 bolo predstavené množstvo nových vlajkových lodí s high-end špecifikáciami a zaujímavými dizajnovými riešeniami. LG G3 bol pravdepodobne poslednou lastovičkou tohto polroka, a tak je čas zistiť, ktorá sa vám, potenciálnym zákazníkom najviac páči. Anketu nájdete na konci článku.

Samsung Galaxy S5

galaxy-s5-colors-6

Tento smartfón bol predstavený na MWC 2014 a hneď po uvedení na trh sa stal najpredávanejším zariadením v histórii Samsungu. Len za 24 dní sa podarilo predať viac než desať miliónov kusov. Galaxy S ponúka štvorjadrový Snapdragon 801 taktovaný na 2,5 GHz, vylepšené GPU Adreno 330, 2 GB pamäte RAM, 16 Mpix ISOCELL fotoaparát a 5,1″ full HD Super AMOLED displej. Zaujať môže aj snímač odtlačkov prstov a rýchlosti tepu či odolnosť voči vode a prachu.

 

Sony Xperia Z2

z2

Najnovšia Xperia bola, podobne ako Galaxy S5, predstavená na MWC 2014, no predávať sa začala oveľa neskôr. Podobne ako väčšina vlajkových lodí zaujme procesorom Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz spolu s Adreno 330, oproti konkurencii má až 3 GB pamäte RAM a až 20,7 Mpix fotoaparát. Sony svoju vlajkovú loď opäť obliekol do skleneného tela s certifikáciou IP58.

 

HTC One M8

pic03

HTC One M8 bol predstavený 25. mája a predávať sa začal v rovnaký deň. Od konkurencie sa mierne líši procesorom, ide o Snapdragon 801, ten je však taktovaný „len“ na 2,3 GHz. Zaujímavým výberom je 4,1 Ultrapixelový zadný fotoaparát spolu s 2 Mpix senzorom hĺbky pola a 5 Mpix predný senzor. HTC One M8 však najviac ohúri svojím hliníkovým dizajnom. Mnohými bol pasovaný za najkrajší smartfón tohto roka. Za zmienku stoja aj úžasné stereo Boom Sound reproduktory.

 

Oppo Find 7

oppo-find-7

Čínska spoločnosť Oppo ao prvá priniesla smartfón s QHD displejom. Stal sa ním samozrejme Oppo Find 7, ktorý ponúkne 5,5″ LCD panel s rozlíšením úctyhodných 2560 x 1440 pixelov. Momentálne je však na trhu len jeho „menej vlajkový“ brat Oppo Find 7a, ktorý ponúkne full HD obrazovku a o trochu menšiu batériu. Čo sa týka špecifikácií, tam je Oppo Find 7 na špičke a prakticky kopíruje konkurenciu. Na zadnej strane nájdete 13 Mpix fotoaparát schopný odfotiť vďaka šikovnému softvéru až 50 Mpix snímky.

 

Huawei Ascend P7

HUAWEI CONSUMER BUSINESS GROUP ASCEND

Naďalej ostávame v Ćíne aj pri spoločnosti Huawei, ktorá vidí vlajkový smartfón trochu inak. Miesto využívania procesorov od Qualcommu si vyrobila svoj vlastný, štvorjadrový 1,8 GHz HiSilicon, ktorý je veľmi dobre zladený so softvérom. Huawei Ascend P7 ďalej ponúkne 5″ full HD displej a prakticky všetko, čo sa od high-end smartfónu súčasnosti očakáva. To všetko sa čínskej firme podarilo vtesnať do iba 6,5 mm hrubého tela a spokojní budete aj s 2 500 mAh batériou.

 

OnePlus One

OnePlus-One

Firma OnePlus vznikla relatívne nedávno, no už teraz vyrobila na svete obrovský boom. Ich smartfón OnePlus One ponúka len to najlepšie za neuveriteľných 269 eur (za 16 GB model). Zariadenie s 5,5″ full HD displejom ohromí procesorom Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, 3 GB pamäte RAM, 3 100 mAh batériou a kvalitným 13 Mpix fotoaparátom od Sony so šiestimi objektívmi. Zatiaľ sa však nedá kúpiť, no celý vlak sa už pomaly začína hýbať, keďže nedávno firma rozdala prvých 150 pozvánok.

 

LG G3

lg-g3-8

Na koniec sme si nechali najnovší prírastok do rodiny tohtoročných vlajkových lodí. Je ním samozrejme LG G3. Tento smartfón ponúkne krásny 5,5 QHD dispej, veľkosťou je však porovnateľný napríklad s Galaxy S5. LG zosekal okraje skutočne na nutné minimum. Za zmienku stoja aj tlačidlá umiestnené vzadu pod 13 Mpix opticky stabilizovaným fotoaparátom.

A tu už je samotná anketa. Svoj výber môžete odôvodniť v komentároch

[poll id=“261″]