Úvod Novinky 23 ročná žena zomrela na rakovinu, ktorú spôsobili chemikálie v továrni na...

23 ročná žena zomrela na rakovinu, ktorú spôsobili chemikálie v továrni na procesory. Samsung sa rodine ospravedlnil až po 7 rokoch

3

Pred siedmimi rokmi zomrela 23-ročná zamestnankyňa Samsungu počas toho, ako pracovala v továrni na procesory. Po siedmich rokoch sa spoločnosť konečne odhodlala, a ospravedlnila sa jej rodine. Rodina vyhlásila, že zomrela na rakovinu, ktorá bola spôsobená účinkom chemikálií v továrni.

Informoval o tom server AndroidAuthority.

Prekvapivo, Samsung sľúbil kompenzáciu nie len jej, ale aj ďalším zamestnancom s rakovinou. Spoločnosť tiež pripustila, že čoskoro by  sa mohlo nájsť riešenie tohto problému. Samozrejme, ako všetky ostatné veľké firmy, aj Samsung naďalej odmieta spojitosť medzi chorobou a chemikáliami, ktoré boli v tom čase v továrni používané.

Tento krok prichádza necelý mesiac po tom, čo juhokórejský politik prezentoval správu v ktorej sa tvrdilo, že 114 z 243 zamestnancov ktorí od roku 1990 ochoreli (na rakovinu) bol zamestnancami Samsungu.

Minulý rok bol príbeh o Hwang Yu-Mi , ktorá zomrela v 23 rokoch na leukémiu a súdnych sporoch jej otca sfilmovaný a upriamil tak väčšiu pozornosť na podmienky, v ktorých pracujú zamestnanci starších tovární Samsungu.