Úvod Aplikácie Používate WhatsApp? Ste jedným z 500 miliónov aktívnych používateľov

Používate WhatsApp? Ste jedným z 500 miliónov aktívnych používateľov

13

Po kúpení populárnej komunikačnej aplikácie WhatsApp sociálnou sieťou Facebook vznikla voči aplikácií mierna vlna nedôvery, ktorá mala za následok napríklad nárast počtu aktívnych používateľov konkurenčných aplikácií.

Akvizícia však aplikácií neublížila. Práve naopak.

Predstavitelia spoločnosti oznámili, že WhatsApp prekonal rekordnú hranicu 500 miliónov aktívnych používateľov, pričom vo februári ich bolo 450 miliónov.

Tempo nárastu je teda slušné a najviac nových používateľov pribudlo v Brazílii, Indii, Mexiku a Rusku.

WhatsApp je však iba v polovici svojej cesty. Zakladateľ sociálnej siete Facebook, Mark Zuckerberg, vyhlásil po odkúpení aplikácie, že ich cieľom je až 1 miliarda aktívnych používateľov tejto aplikácie, čo je naozaj odvážne.

Jan Koum, zakladateľ WhatsApp-u:

Naši používatelia každý deň zdieľajú viac ako 700 miliónov fotografií a 100 miliónov videí.

WhatsApp už nie je len aplikácia s dobrým užívateľským prostredím a stabilným chodom. Jedná sa o silný komunikačný nástroj, vďaka ktorému môžeme okamžite zdieľať myšlienky, momenty, fotografie poprípade polohu prostredníctvom máp vždy a všade.

Predaj WhatsApp-u nepriniesol spomalenie rastu

Obmedzený sme len na nabitú batériu a aspoň mierne pokrytie internetom. Vzhľadom na „populačnú silu“ aplikácie je zaujímavé, že si relatívne dlhú dobu stále zachováva svoju podobu a dúfame, že Facebook aplikáciu nevybaví dávkou reklám respektíve podobných prvkov známych práve z tejto sociálnej siete. Do budúcnosti sa počíta s integráciou videohovorov podobne ako napr. pri aplikácií Skype, tešiť sa môžeme na lepšiu bezpečnosť a ochranu súkromia.

Ak aplikáciu WhatsApp nepoužívate alebo nepoznáte, skúste ju. Určite v nej nájdete vašich známych a priateľov.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp&hl=sk“]

zdroj: TheVerge