Úvod Novinky VIDEO: Ovládajte technológie ako vo filme pomocou špeciálneho prsteňa

VIDEO: Ovládajte technológie ako vo filme pomocou špeciálneho prsteňa

9

Určite mnohí z vás videli populárny film Minority Report, v ktorom hral Tom Cruise, a ktorý v ňom ovládal futuristické obrazovky len obyčajnými gestami.

Akokoľvek sa nám to zdalo sci-fi, táto technológia sa stáva skutočnosťou.

Spoločnosť Whipsaw, ktorá sa zaoberá priemyselným dizajnom a inžinierstvom vytvára inovatívne produkty pre firmy po celom svete a jedným z jej počinov je „prsteň“ Nod.

Jedná sa o štýlové, ľahké a univerzálne zariadenie respektíve nositeľnú technológiu, ktorá slúži na ovládanie rôznych inteligentných zariadení pokročilými gestami.

Zariadenie funguje na Bluetooth pripojení a je možné ním ovládať tablety, smartfóny, Google okuliare, smart televízory, počítače, domáce spotrebiče a podobne, a dokážete si tak napríklad nastaviť hlasitosť alebo prepnúť kanál či obrazovku obyčajným mávnutím ruky.

Nod: gestá, dizajn, technológia

Riaditeľ spoločnosti Nod Labs, ktorá je partnerom Whipsaw si myslí, že stojíme na prahu ďalšej revolúcie v ovládaní rôznych zariadení a technológií a toto zariadenie je k dispozícii od dnes formou obmedzeného predpredaja za 149 amerických dolárov prostredníctvom interaktívenho webu hellonod.com.

Pozrite si zaujímavé video, ktorá vám ukáže ako Nod funguje a rovnako tak pre porovnanie snímok zo známeho filmu.

 

 zdroj: AndroidPolice