Úvod Novinky Samsung za prvý štvrťrok zarobil 37,4 miliárd eur s čistým ziskom 5,27...

Samsung za prvý štvrťrok zarobil 37,4 miliárd eur s čistým ziskom 5,27 miliárd eur

0

Samsung práve zverejnil zárobky za prvé tri mesiace roku 2014, ktoré zakončil s veľmi malým nárastom, resp. poklesom zisku (podľa divízií). Spoločnosť ako celok prvý štvrťrok skončila so slušným príjmom 37,4 miliárd eur, čo je oproti minulému roku o niečo viac.

Informoval o tom server AndroidCentral.com.

Ich operačný profit sa vyšplhal na sumu 5,92 miliárd eur, zatiaľ čo čistý zisk sa zastavil na sume 5,27 miliárd eur. Mobilná divízia Samsungu bola pritom sama o sebe zodpovedná za príjem vo výške 21,86 miliárd eur, z čoho sa Samsungu podarilo vyžmýkať 4,47 miliardy eur v operačnom profite. Jedná sa teda o obrovskú časť príjmov.

NAJNIŽŠIA CENA SAMSUNG GALAXY S5:

Aj napriek tomu, že štvrtý štvrťrok roka (čias vianočných nákupov) je obdobím, keď sa očakáva, že spoločnosť zarobí najviac, v prípade Samsungu tomu tak nebolo. V prvom štvrťroku, teda od januára do konca marca totiž zarobili o 18 percent viac ako v poslednom štvrťroku minulého roka. Za dobré výsledky môžu predaje Galaxy S4 a Galaxy Note 3.

Samsung však predpokladá, že ich nová vlajková loď, Galaxy S5, ktorá sa začala predávať až po skončení prvého štvrťroku bude zodpovedná za ešte lepšie finančné výsledky. Predaje tabletov aj naďalej ostávajú „silné.“ Spoločnosť ich za tri mesiace predala celkom 13 miliónov kusov.